Chia-vadelmahillo

Arvostele resepti
5 Desilitraa

30 min

Valmista vähäsokerinen vadelmahillo! Käytä hyydyttämiseen chiansiemeniä. Chiahilloa kannattaa tehdä pieni määrä kerrallaan, sillä se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Herkuttele chiansiemenillä hyydytettyä vadelmahilloa puurossa, jogurtin kanssa tai vaikka pannarin päällä.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gkotimaisia vadelmia
1/2 dlvaaleaa siirappia
(1 vaniljatanko)
3 rklchiansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Laita vadelmat ja siirappi kattilaan. Jos maustat hillon vaniljalla, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Kiehauta seosta muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    500 gkotimaisia vadelmia
    1/2 dlvaaleaa siirappia
    (1 vaniljatanko)
  2. 2

    Ota kattila pois liedeltä ja lisää chiansiemenet. Anna hillon jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 rklchiansiemeniä
  3. 3

    Jos jäähtynyt hillo tuntuu liian löysältä, voit lisätä hieman chiansiemeniä.

  4. 4

    Poista vaniljatanko, purkita hillo puhdistettuun lasitölkkiin ja säilytä jääkaapissa. Chialla hyydytetty hillo säilyy kylmässä noin viikon.

Vinkki! Voit korvata vaniljatangon noin 1/2 tl:lla vaniljasokeria. Sekoita vaniljasokeri valmiiseen hilloon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 vaniljatanko), 3 rkl chiansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.7.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä