Laita vadelmat ja siirappi kattilaan. Jos maustat hillon vaniljalla, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Kiehauta seosta muutama minuutti.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää chiansiemenet. Anna hillon jäähtyä.
Jos jäähtynyt hillo tuntuu liian löysältä, voit lisätä hieman chiansiemeniä.
Poista vaniljatanko, purkita hillo puhdistettuun lasitölkkiin ja säilytä jääkaapissa. Chialla hyydytetty hillo säilyy kylmässä noin viikon.
Vinkki! Voit korvata vaniljatangon noin 1/2 tl:lla vaniljasokeria. Sekoita vaniljasokeri valmiiseen hilloon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
90
376
0,8 g
—
16,2 g
15,6 g
3,8 g
1,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1 vaniljatanko),
3 rkl chiansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli