Mandariini-chiavanukas

arvosana3/5

(4)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Pehmeän täyteläinen chiavanukas valmistuu vastapuristetussa mandariinimehussa ja kookosmaidossa turvotetuista chiansiemenistä. Terveellinen herkku saa kaverikseen pakastetusta banaanista ja mandariinista valmistettua jäätelöä eli nicecreamia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

CHIAVANUKAS

1 dlmandariineista puristettua mehua (2 mandariinia)
4 rklchiansiemeniä
400 ml(1prk) kookosmaitoa
1 rkl(ruoko)sokeria

MANDARIINI-NICECREAM

2 kplmandariinia
1 kplbanaani

Valmistus

  1. 1

    Kuori mandariini-nicecreamiin tulevat mandariinit ja erottele lohkot. Kuori ja viipaloi banaani. Pakasta muovipussissa tai -rasiassa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    2 kplmandariinia
    1 kplbanaani
  2. 2

    Sekoita kaikki chiavanukkaan ainekset kulhossa. Jaa seos neljään lasiin. Nosta jääkaappiin ja anna turvota vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    1 dlmandariineista puristettua mehua (2 mandariinia)
    4 rklchiansiemeniä
    400 ml(1prk) kookosmaitoa
    1 rkl(ruoko)sokeria
  3. 3

    Soseuta kohmeiset mandariinilohkot ja banaaniviipaleet sauvasekoittimella. Lusikoi hedelmäsose annosten pinnalle. Nauti heti.

Vinkki: Vanukas syntyy aamulla hetkessä, kun pakastat kuoritut hedelmäpalat ja sekoitat vanukasseoksen turpoamaan jo illalla.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä vanukkaaseen tummuneet banaanit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä