Kuori mandariini-nicecreamiin tulevat mandariinit ja erottele lohkot. Kuori ja viipaloi banaani. Pakasta muovipussissa tai -rasiassa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
Sekoita kaikki chiavanukkaan ainekset kulhossa. Jaa seos neljään lasiin. Nosta jääkaappiin ja anna turvota vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Soseuta kohmeiset mandariinilohkot ja banaaniviipaleet sauvasekoittimella. Lusikoi hedelmäsose annosten pinnalle. Nauti heti.
Vinkki: Vanukas syntyy aamulla hetkessä, kun pakastat kuoritut hedelmäpalat ja sekoitat vanukasseoksen turpoamaan jo illalla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä vanukkaaseen tummuneet banaanit.
Maidoton vanukas maistuu aamupalalla, välipalana tai jälkiruokana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
325
1360
25,5 g
19,5 g
16,3 g
15,3 g
4,5 g
4,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli