Kuori mandariini-nicecreamiin tulevat mandariinit ja erottele lohkot. Kuori ja viipaloi banaani. Pakasta muovipussissa tai -rasiassa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
Sekoita kaikki chiavanukkaan ainekset kulhossa. Jaa seos neljään lasiin. Nosta jääkaappiin ja anna turvota vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Soseuta kohmeiset mandariinilohkot ja banaaniviipaleet sauvasekoittimella. Lusikoi hedelmäsose annosten pinnalle. Nauti heti.
Vinkki: Vanukas syntyy aamulla hetkessä, kun pakastat kuoritut hedelmäpalat ja sekoitat vanukasseoksen turpoamaan jo illalla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä vanukkaaseen tummuneet banaanit.
Maidoton vanukas maistuu aamupalalla, välipalana tai jälkiruokana.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1312
314
25,5 g
19,5 g
13,8 g
12,8 g
4,5 g
4,5 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl mandariineista puristettua mehua (2 mandariinia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli