Aloita kastikkeesta. Laita basilikanlehdet ja varret kapeaan kulhoon. Purista sitruunan mehu (½ dl). Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Huuhtele kesäkurpitsa ja parsakaali. Poista kuivahtaneet kannat. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
Kääntele kastike kasviksiin kulhossa. Tarjoa lisukesalaattina tai nachojen kanssa dippinä.
Vinkki: Käytä salaattiin mieleisiäsi vihreitä ja vaaleita kasviksia, kuten keräkaalia, kurkkua, fenkolia, herneitä ja kevät- tai ruohosipulia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
170
711
13,2 g
1,8 g
6,2 g
4,3 g
2,3 g
5,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli