Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsaohratto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ohrasta ja kurpitsasta syntyy kotimainen vastine risotolle. Maukas, kaurafraichella, paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja timjamilla viimeistelty kurpitsaohratto sopii sekä pääruoaksi että lisukkeeksi.

Ainekset

1 kg
myskikurpitsaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
(4 rkl kaurafraichea)

Lisäksi

2 tl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise myskikurpitsat pitkittäin. Kaavi lusikalla siemenet pois ja siirrä ne sivuun odottamaan. Laita kurpitsanpuolikkaat leivinpaperille uunipellille leikkauspinnat alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes hedelmäliha on haarukalla kokeiltaessa pehmeää.

1 kg
myskikurpitsaa
2

Huuhtele kurpitsan siemenet ja hankaa niitä keittiöpyyhkeeseen, kunnes siemenrihmat irtoavat. Pese ja kuivaa siemenet. Laita siemenet uunivuokaan ja lisää öljy ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

2 tl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
3

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä ja timjaminoksia kattilassa öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää ohra ja kuullota vielä noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen keskilämmöllä, välillä sekoittaen, noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
(ruukkua) timjamia
2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
4

Kun myskikurpitsat ovat kypsiä, poista kuoret. Laita kurpitsat kulhoon ja soseuta.

5

Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää myskikurpitsasose ohrattoon ja kuumenna. Mausta lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
6

Jaa kurpitsaohratto lautasille ja lisää pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä sekä halutessasi kaurafraichea ja timjaminlehtiä.

(4 rkl kaurafraichea)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.10.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

271

1133

10,8 g

1,3 g

32,8 g

5,3 g

8,5 g

6,0 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(4 rkl kaurafraichea).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli