Marenki vatkataan perinteisesti kananmunan valkuaisesta ja sokerista, mutta se onnistuu aivan yhtä helposti myös säilykekikherneiden liemestä. Älä siis kaada lientä seuraavan kerran viemäriin, vaan ota esille sähkövatkain tai yleiskone ja kokeile vegaanisen marengin valmistusta. Liemen voi myös pakastaa tulevaa tarvetta varten, mikäli marengille ei ole käyttöä samalla hetkellä.
Kikherneiden lientä kutsutaan myös aquafabaksi, etenkin englanninkielisessä ruokamaailmassa. Sen käyttäminen marengin valmistuksessa on vaivattomampaa kuin kananmunan. Kananmunien keltuainen ja valkuainen pitää erotella, eikä pienintäkään tippaa keltuaista saa päätyä valkuaisten joukkoon, jotta marenki onnistuu. Vegaanisen marengin valmistuksessa täytyy huolehtia vain, että vatkauskulho on puhdas ja kuiva. Vegaaninen marenki onnistuu siis helposti myös ensikertalaiselta.