Vegaaninen pavlova
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaaninen pavlova valmistuu säilykekikherneiden liemestä eli aquafabasta. Täytä pinnalta rapea ja sisältä sitkeänpehmeä marenkikakku nektariinivaahdolla ja koristele kookoskinuskiraidoilla.
| 1 dl | kikhernepurkin lientä |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| Kookoskinuski | |
|---|---|
| 200 ml | (1 prk) kookoskermaa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
| Nektariinivaahto | |
| 3 - 4 kpl | nektariinia |
| 250 ml | (1 prk) kauravispiä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| 1 tl | öljyä leivinpaperin voiteluun |
| 2 - 3 kpl | nektariinia |
| sitruunamelissaa | |
- 1.
Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi (noin 2 minuuttia). Lisää sokeri ja mehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (noin 3 minuuttia). Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Siivilöi tärkkelys vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- 2.
Piirrä leivinpaperille ympyrä (halkaisija noin 20 cm). Käännä paperi uunipellille nurinpäin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Sivele pohjaympyrä öljyllä. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle. Muotoile reunat korkeammiksi ja jätä keskus matalammaksi täytettä varten.
- 3.
Paista 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä. Katkaise virta uunista ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna pohjan kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.
- 4.
Tee kinuski. Mittaa kookoskerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut.
- 5.
Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Tee samoin koristeeksi tuleville nektariineille. Vaahdota kauravispi ja sokeri. Kääntele nektariinit vaahtoon.
- 6.
Levitä nektariinivaahto marenkipohjalle. Koristele nektariineilla ja sitruunamelissalla. Valuta kinuski raidoiksi pinnalle tai tarjoa erikseen.
Vegaaninen pavlova
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Vegaaninen pavlova valmistuu säilykekikherneiden liemestä eli aquafabasta. Täytä pinnalta rapea ja sisältä sitkeänpehmeä marenkikakku nektariinivaahdolla ja koristele kookoskinuskiraidoilla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kikhernepurkin lientä |
| 1 1/4 dl | sokeria |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
Kookoskinuski | |
| 200 ml | (1 prk) kookoskermaa |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
Nektariinivaahto | |
| 3 - 4 kpl | nektariinia |
| 250 ml | (1 prk) kauravispiä |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 1 tl | öljyä leivinpaperin voiteluun |
| 2 - 3 kpl | nektariinia |
| sitruunamelissaa | |
Valmistus (Uuni 125°C)
- 1
Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi (noin 2 minuuttia). Lisää sokeri ja mehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (noin 3 minuuttia). Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Siivilöi tärkkelys vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 dl kikhernepurkin lientä 1 1/4 dl sokeria 1 tl sitruunanmehua 1 rkl maissitärkkelystä - 2
Piirrä leivinpaperille ympyrä (halkaisija noin 20 cm). Käännä paperi uunipellille nurinpäin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Sivele pohjaympyrä öljyllä. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle. Muotoile reunat korkeammiksi ja jätä keskus matalammaksi täytettä varten.
Määrä Ainesosa 1 tl öljyä leivinpaperin voiteluun - 3
Paista 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä. Katkaise virta uunista ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna pohjan kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.
- 4
Tee kinuski. Mittaa kookoskerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut.
Määrä Ainesosa 200 ml (1 prk) kookoskermaa 1 dl fariinisokeria 1/2 dl sokeria - 5
Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Tee samoin koristeeksi tuleville nektariineille. Vaahdota kauravispi ja sokeri. Kääntele nektariinit vaahtoon.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl nektariinia 2 - 3 kpl nektariinia 250 ml (1 prk) kauravispiä 1 tl vaniljasokeria - 6
Levitä nektariinivaahto marenkipohjalle. Koristele nektariineilla ja sitruunamelissalla. Valuta kinuski raidoiksi pinnalle tai tarjoa erikseen.
Määrä Ainesosa sitruunamelissaa
Vinkki: Säilytä rapea jäähtynyt marenkipohja tiiviissä rasiassa, jos jatkat pavlovan valmistamista myöhemmin. Täyttämisen jälkeen pavlova kannattaa tarjota heti.
Vinkki: Joissakin kikhernepurkeissa ei ole nestettä, joten varmista pakkauksesta, että herneet on säilötty liemeen.
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneet kikherneet. Käyttövinkkejä kikherneille löydät kootusti täältä.
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1175
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,1 g
Hiilihydraatteja
35,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1175
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,1 g
Hiilihydraatteja
35,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























