Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen pavlova

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Vegaaninen pavlova valmistuu säilykekikherneiden liemestä eli aquafabasta. Täytä pinnalta rapea ja sisältä sitkeänpehmeä marenkikakku nektariinivaahdolla ja koristele kookoskinuskiraidoilla.

Ainekset

1 dl
kikhernepurkin lientä
1 1/4 dl
sokeria
1 tl
sitruunanmehua
1 rkl
maissitärkkelystä

Kookoskinuski

200 ml
(1 prk) kookoskermaa
1 dl
fariinisokeria
1/2 dl
sokeria

Nektariinivaahto

3 - 4 kpl
nektariinia
250 ml
(1 prk) kauravispiä
1 tl
vaniljasokeria

Lisäksi

1 tl
öljyä leivinpaperin voiteluun
2 - 3 kpl
nektariinia
sitruunamelissaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~12
49
/yht. 9 tuotetta
(hinta Prismassa 04.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi (noin 2 minuuttia). Lisää sokeri ja mehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (noin 3 minuuttia). Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Siivilöi tärkkelys vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

1 dl
kikhernepurkin lientä
1 1/4 dl
sokeria
1 tl
sitruunanmehua
1 rkl
maissitärkkelystä
2

Piirrä leivinpaperille ympyrä (halkaisija noin 20 cm). Käännä paperi uunipellille nurinpäin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Sivele pohjaympyrä öljyllä. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle. Muotoile reunat korkeammiksi ja jätä keskus matalammaksi täytettä varten.

1 tl
öljyä leivinpaperin voiteluun
3

Paista 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä. Katkaise virta uunista ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna pohjan kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.

4

Tee kinuski. Mittaa kookoskerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut.

200 ml
(1 prk) kookoskermaa
1 dl
fariinisokeria
1/2 dl
sokeria
5

Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Tee samoin koristeeksi tuleville nektariineille. Vaahdota kauravispi ja sokeri. Kääntele nektariinit vaahtoon.

3 - 4 kpl
nektariinia
2 - 3 kpl
nektariinia
250 ml
(1 prk) kauravispiä
1 tl
vaniljasokeria
6

Levitä nektariinivaahto marenkipohjalle. Koristele nektariineilla ja sitruunamelissalla. Valuta kinuski raidoiksi pinnalle tai tarjoa erikseen.

sitruunamelissaa

Vinkki: Säilytä rapea jäähtynyt marenkipohja tiiviissä rasiassa, jos jatkat pavlovan valmistamista myöhemmin. Täyttämisen jälkeen pavlova kannattaa tarjota heti.

Vinkki: Joissakin kikhernepurkeissa ei ole nestettä, joten varmista pakkauksesta, että herneet on säilötty liemeen.

Vinkki: Voit pakastaa ylijääneet kikherneet. Käyttövinkkejä kikherneille löydät kootusti täältä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

281

1175

14,1 g

7,3 g

36,1 g

35,1 g

0,8 g

1,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli