Vegaaninen kiivi-britakakku

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Kakkulautaset pöytään! Britakakku syödään heti, kun se valmistuu. Ihana klassikkokakku onnistuu myös vegaanisena.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

125 gmargariinia (vegaanista)
1 1/2 dlsokeria
1 dlsoijagurttia
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 1/4 dlkaurajuomaa

Marenki

1 dlkikherneiden säilöntälientä
1 1/4 dlsokeria

Täyte

4 kplkiiviä
1 dlsoijavispiä
1 dlkookoskermaa
1 rklsokeria

Lisäksi

1/2 dlmantelilastuja
tomusokeria
minttua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. 2

    Tee ensin marenki. Vaahdota kikherneiden liemi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa vaahto kiiltäväksi ja kovaksi, noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlkikherneiden säilöntälientä
    1 1/4 dlsokeria
  3. 3

    Tee pohja. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää soijavalmiste ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita kaurajuoma joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    125 gmargariinia (vegaanista)
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlsoijagurttia
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/4 dlkaurajuomaa
  4. 4

    Lusikoi kikhernevaahto nokareiksi taikinan päälle. Tasoita vaahto varovasti. Ripottele mantelilastut pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelilastuja
  5. 5

    Laita kakku uuniin. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, laita luukun väliin esimerkiksi puulasta, niin höyry pääsee poistumaan uunista ja marengista tulee rapea. Kypsennä kakkua raollaan olevassa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

  6. 6

    Kuori ja paloittele kiivit. Vaahdota eri kulhoissa vispi ja kookoskerma. Yhdistä vaahdot, mausta sokerilla ja vatkaa vielä hetki.

    MääräAinesosa
    1 dlkookoskermaa
    4 kplkiiviä
    1 dlsoijavispiä
    1 rklsokeria
  7. 7

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai neljään osaan. Irrota ne leivinpaperista leveällä lastalla. Huomaa, että levyt murtuvat helposti. Kokoa kakku tarjoilulautaselle levittämällä kerrosten väliin soija-kookosvaahtoa ja kiiviä. Jätä päällimmäinen kakkulevy ilman täytettä. Koristele halutessasi tomusokerilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    minttua

Tiesitkö? Kiivi muuttuu hapanmaitotuotteiden seurassa helposti kitkeräksi, mutta se sopii hyvin vegaaniseen leivontaan, jossa ei käytetä maitotuotteita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kikherneiden säilöntälientä, tomusokeria, minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
22.5.2019
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä