Vegaaniset pavlova-leivokset

Kikherneiden liemi vaahtoutuu kuin kananmunanvalkuainen. Siitä syntyy vegaaninen marenki.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 dlsäilykekikherneiden lientä
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 tlsitruunamehua
1 tlöljyä

Täyte

1 kpl(2,5 dl) vispautuvaa soijavalmistetta (alpro)
2 rklsokeria
1 kpllimen kuori
4 kplpäärynää
2 dlpakastepuolukoita

Valmistus

  1. 1

    Säädä uuni 100 asteeseen.

    Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.

    Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.

    Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.

    Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Sitruunamehua, Limen kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä