Vegaaniset pavlova-leivokset
Ainekset
Valmistus
Säädä uuni 100 asteeseen.
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.
Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.
Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.
Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
162
676
2,0 g
0,4 g
31,4 g
29,2 g
4,8 g
1,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Sitruunamehua,
Limen kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli