Vegaaniset pavlova-leivokset

Nappaa talteen!
Kikherneiden liemi vaahtoutuu kuin kananmunanvalkuainen. Siitä syntyy vegaaninen marenki.
| 1 dl | säilykekikherneiden lientä |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | öljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | (2,5 dl) vispautuvaa soijavalmistetta (alpro) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | limen kuori |
| 4 kpl | päärynää |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
- 1.
Säädä uuni 100 asteeseen.
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.
Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.
Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.
Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.
Vegaaniset pavlova-leivokset
Kikherneiden liemi vaahtoutuu kuin kananmunanvalkuainen. Siitä syntyy vegaaninen marenki.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | säilykekikherneiden lientä |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | öljyä |
Täyte | |
| 1 kpl | (2,5 dl) vispautuvaa soijavalmistetta (alpro) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | limen kuori |
| 4 kpl | päärynää |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 100 asteeseen.
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.
Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.
Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.
Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.
Ravintosisältö
162
Energiaa kcal
676
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,4 g
Hiilihydraatteja
29,2 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
162
Energiaa kcal
676
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,4 g
Hiilihydraatteja
29,2 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Sitruunamehua, Limen kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












