Tanakkavartinen lipstikka muistuttaa ulkonäöltään lehtipersiljaa ja tuoksu tuo mieleen varsisellerin. Selleriä on myös lipstikan maussa, samoin kuin purjoa ja palsternakkaa.
Saksankielisissä maissa lipstikka tunnetaan nimellä Maggikraut, sillä se on lihaliemikuutioiden alkuperäinen mauste. Kokeile lipstikkaa siis rohkeasti ruokiin, joissa käyttäisit tavallisesti liemikuutiota. Se tuo herkullista makua niin keittoihin, kastikkeisiin, patoihin ja muhennoksiin kuin riisin ja pastan keitinveteen. Lisää lipstikka ruokiin kypsentämisen alkuvaiheessa.
Voit käyttää lipstikkaa resepteissä myös varsisellerin tilalla tai korvata sillä osan suolasta. Lipstikka on varsiselleriä voimakkaampaa, joten pienempikin määrä riittää.
Lipstikka sopii ruoanlaittoon juuriaan myöten. Hienonna yrtin nuoria versoja salaatteihin ja salaatinkastikkeisiin tai mausta lipstikkasilpulla kesän kiinnostavin vaniljajäätelö. Niin lehdet, varret kuin juuret sopivat ruokien maustamiseen joko tuoreena tai kuivattuna. Kuivattu lipstikka on tuoretta voimakkaampaa.