Linssibolognese

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Perinteinen bolognesekastike muuntautuu linsseillä maukkaaksi ja täyttäväksi kasvisruoaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporkkana
2 kplvarsisellerin vartta
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
4 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
2 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 tloreganoa
1 kplruukku basilikaa
2 kpltomaattia

Lisäksi

400 gspagettia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    2 kplvarsisellerin vartta
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 rkloliiviöljyä
    1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
    4 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
    2 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
  2. 2

    Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja tomaatit ja lisää kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 tloreganoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    1 kplruukku basilikaa
    2 kpltomaattia
  3. 3

    Tarjoile kastike keitetyn spagetin kanssa.

    MääräAinesosa
    400 gspagettia

Vinkki: Korvaa osa spagetista ohuilla porkkanasuikaleilla. Kuori 2 porkkanaa ja suikaloi ne esimerkiksi mandoliinilla tai spiraalileikkurilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä