Linssibolognese | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Linssibolognese

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen bolognesekastike muuntautuu linsseillä maukkaaksi ja täyttäväksi kasvisruoaksi.

Ainekset

1 kpl
Porkkana
1 - 2 kpl
Varsisellerin vartta
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Punaisia linssejä (kuivattuja)
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Oreganoa
1 kpl
Ruukku basilikaa
2 kpl
Tomaattia

lisäksi

400 g
Spagettia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.

2

Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja tomaatit ja lisää kastikkeeseen.

3

Tarjoile kastike keitetyn spagetin kanssa.

Vinkki: Korvaa osa spagetista ohuilla porkkanasuikaleilla. Kuori 2 porkkanaa ja suikaloi ne esimerkiksi mandoliinilla tai spiraalileikkurilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2271

542

6,8 g

1,0 g

92,0 g

7,3 g

11,0 g

21,8 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

4 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli