Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Linssibolognese

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen bolognesekastike muuntautuu linsseillä maukkaaksi ja täyttäväksi kasvisruoaksi.

Ainekset

1 kpl
Porkkana
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Punaisia linssejä (kuivattuja)
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Oreganoa
1 kpl
Ruukku basilikaa
2 kpl
Tomaattia

Lisäksi

400 g
Spagettia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.

1 kpl
Porkkana
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Punaisia linssejä (kuivattuja)
2

Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja tomaatit ja lisää kastikkeeseen.

1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Ruukku basilikaa
2 kpl
Tomaattia
3

Tarjoile kastike keitetyn spagetin kanssa.

400 g
Spagettia

Vinkki: Korvaa osa spagetista ohuilla porkkanasuikaleilla. Kuori 2 porkkanaa ja suikaloi ne esimerkiksi mandoliinilla tai spiraalileikkurilla.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

538

2255

6,5 g

1,0 g

90,3 g

5,8 g

9,8 g

23,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli