Leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.
Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja tomaatit ja lisää kastikkeeseen.
Tarjoile kastike keitetyn spagetin kanssa.
Vinkki: Korvaa osa spagetista ohuilla porkkanasuikaleilla. Kuori 2 porkkanaa ja suikaloi ne esimerkiksi mandoliinilla tai spiraalileikkurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
542
2271
6,8 g
1,0 g
92,0 g
7,3 g
11,0 g
21,8 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
4 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
1 tl Oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli