Linssibolognese
30 min

Nappaa talteen!
Perinteinen bolognesekastike muuntautuu linsseillä maukkaaksi ja täyttäväksi kasvisruoaksi.
| 1 kpl | porkkana |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 dl | punaisia linssejä (kuivattuja) |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 400 g | spagettia |
- 1.
Kuori ja leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.
- 2.
Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja tomaatit ja lisää kastikkeeseen.
- 3.
Tarjoile kastike keitetyn spagetin kanssa.
Perinteinen bolognesekastike muuntautuu linsseillä maukkaaksi ja täyttäväksi kasvisruoaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | porkkana |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 dl | punaisia linssejä (kuivattuja) |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 kpl | tomaattia |
Lisäksi | |
| 400 g | spagettia |
Valmistus
- 1
Kuori ja leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 2 kpl varsisellerin vartta 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä 1 kpl (400 g) tomaattimurskaa 4 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio 2 dl punaisia linssejä (kuivattuja) - 2
Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika ja tomaatit ja lisää kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 tl oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 kpl ruukku basilikaa 2 kpl tomaattia - 3
Tarjoile kastike keitetyn spagetin kanssa.
Määrä Ainesosa 400 g spagettia
Vinkki: Korvaa osa spagetista ohuilla porkkanasuikaleilla. Kuori 2 porkkanaa ja suikaloi ne esimerkiksi mandoliinilla tai spiraalileikkurilla.
Ravintosisältö
538
Energiaa kcal
2255
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
90,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
538
Energiaa kcal
2255
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
90,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
23,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























