Punainen kalapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punainen kalapata

Punainen kalapata

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punainen kalapata maustuu tomaatista ja yrteistä. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa. Katso myös video valkosipulin käsittelystä!

Ainekset

400 g
Lohifileetä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
75 g
Selleriä
6 kpl
Pientä perunaa
2 rkl
Tomaattisosetta
2 rkl
Oliiviöljyä
5 dl
Vettä
200 g
Paseerattua tomaattia
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Timjamia
1 kpl
Kalaliemikuutio
1/2 kpl
Sitruunan mehu
10 kpl
Mustaa oliivia
1 tl
Suolaa
Silputtua tilliä

lisäksi

1 dl
Majoneesia
1 - 2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot ja leikkaa kala isohkoiksi paloiksi. Ripottele päälle 1/2 tl suolaa. Kuori kasvikset. Hienonna sipulit. Leikkaa selleri ja perunat paloiksi, porkkanat lohkoiksi.

Kaada öljy pataan tai paksupohjaiseen kasariin. Lisää tomaattisose ja sipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, laakerinlehti, timjami ja murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta ja lisää selleri ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia.

Lisää perunat ja anna hautua, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kalapalat, oliivit ja sitruunamehu. Hauduta, kunnes kala on kypsää. Lisää tarvittaessa suolaa ja silppua pinnalle tilliä. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.

2

Kaada öljy pataan tai paksupohjaiseen kasariin. Lisää tomaattisose ja sipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, laakerinlehti, timjami ja murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta ja lisää selleri ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia.

2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
5 dl
Vettä
200 g
Paseerattua tomaattia
1 tl
Timjamia
1 kpl
Kalaliemikuutio
3

Lisää perunat ja anna hautua, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kalapalat, oliivit ja sitruunamehu. Hauduta, kunnes kala on kypsää. Lisää tarvittaessa suolaa ja silppua pinnalle tilliä. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.

10 kpl
Mustaa oliivia
1/2 kpl
Sitruunan mehu
Silputtua tilliä
1 - 2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
1 dl
Majoneesia
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1859

445

28,5 g

4,5 g

22,3 g

8,3 g

2,8 g

23,5 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattisosetta,

5 dl Vettä,

Laakerinlehti,

1 tl Timjamia,

Mustaa oliivia,

1 tl Suolaa,

Silputtua tilliä,

Murskattua valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli