Punainen kalapata

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Punainen kalapata maustuu tomaatista ja yrteistä. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa. Katso myös video valkosipulin käsittelystä!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
2 kplporkkanaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
75 gselleriä
6 kplpientä perunaa
2 rkltomaattisosetta
2 rkloliiviöljyä
5 dlvettä
200 gpaseerattua tomaattia
1 kpllaakerinlehti
1 tltimjamia
1 kplkalaliemikuutio
1/2 kplsitruunan mehu
10 kplmustaa oliivia
1 tlsuolaa
1/2 kplruukku tilliä

Lisäksi

1 dlmajoneesia
1 - 2 kplmurskattua valkosipulinkynttä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot ja leikkaa kala isohkoiksi paloiksi. Ripottele päälle 1/2 tl suolaa. Kuori kasvikset. Hienonna sipulit. Leikkaa selleri ja perunat paloiksi, porkkanat lohkoiksi.

    Kaada öljy pataan tai paksupohjaiseen kasariin. Lisää tomaattisose ja sipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, laakerinlehti, timjami ja murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta ja lisää selleri ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia.

    Lisää perunat ja anna hautua, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kalapalat, oliivit ja sitruunamehu. Hauduta, kunnes kala on kypsää. Lisää tarvittaessa suolaa ja silppua pinnalle tilliä. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.

  2. 2

    Kaada öljy pataan tai paksupohjaiseen kasariin. Lisää tomaattisose ja sipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, laakerinlehti, timjami ja murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta ja lisää selleri ja porkkanat. Keitä noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    2 rkltomaattisosetta
    2 kplvalkosipulinkynttä
    5 dlvettä
    200 gpaseerattua tomaattia
    1 tltimjamia
    1 kplkalaliemikuutio
  3. 3

    Lisää perunat ja anna hautua, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kalapalat, oliivit ja sitruunamehu. Hauduta, kunnes kala on kypsää. Lisää tarvittaessa suolaa ja silppua pinnalle tilliä. Tarjoa pata valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    10 kplmustaa oliivia
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 kplruukku tilliä
    1 - 2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
    1 dlmajoneesia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta, 5 dl Vettä, Laakerinlehti, 1 tl Timjamia, Mustaa oliivia, 1 tl Suolaa, Murskattua valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä