Tomaattinen siskonmakkarakeitto

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Siskonmakkarakeitto valmistuu helposti valmiiksi pilkotuista juureskuutioista. Tuore lipstikka tuo tomaattiseen liemeen herkullisen täyteläistä makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeittoperunoita
300 g(1 pkt) juureskuutioita (tuore)
1 rklrypsiöljyä
1 lvettä
70 g(1 prk) tomaattipyreetä
1 kplliha-annosfondi
8 kplkokonaista maustepippuria
500 g(1 pkt) siskonmakkaraa

Lisäksi

1 dltuoretta lipstikkaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuullota juurekset öljyssä kattilassa. Lisää perunat, vesi, tomaattipyree, fondi ja pippurit kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.

    MääräAinesosa
    500 gkeittoperunoita
    300 g(1 pkt) juureskuutioita (tuore)
    1 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    70 g(1 prk) tomaattipyreetä
    1 kplliha-annosfondi
    8 kplkokonaista maustepippuria
  2. 2

    Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes makkarat ja kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele keitto hienonnetulla lipstikalla.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) siskonmakkaraa
    1 dltuoretta lipstikkaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 kpl kokonaista maustepippuria, 1 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä