Lipstikkapestopasta

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Tee lipstikasta peston päätähti ja mausta täyteläisen tomaattinen kanapasta raikkaalla lipstikkapestolla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) kanan fileesuikaleita (maustamattomia)
1/2 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
500 gminitomaatteja (erivärisiä)

Lipstikkapesto

1 ruukku lipstikkaa
1 kplvalkosipulinkynsi
100 g(1 ps) kuorittuja manteleita
75 g(½ ps) emmentalraastetta (mustaleima)
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlvettä
2 rklsitruunanmehua

Lisäksi

300 gtäysjyväspagettia

Valmistus

  1. 1

    Aloita lipstikkapestosta. Laita lipstikka ohuine varsineen kapeaan kulhoon. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 ruukku lipstikkaa
    100 g(1 ps) kuorittuja manteleita
    75 g(½ ps) emmentalraastetta (mustaleima)
    1/2 dloliiviöljyä
    1/2 dlvettä
    2 rklsitruunanmehua
  2. 2

    Paista kanasuikaleet öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne pannulle.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kanan fileesuikaleita (maustamattomia)
    1/2 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    500 gminitomaatteja (erivärisiä)
  3. 3

    Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväspagettia
  4. 4

    Kääntele pesto spagetin joukkoon. Lisää kanat ja tomaatit ja tarjoa heti.

Vinkki: Kokeile myös kasvisversiota. Vaihda kana härkäpapusuikaleisiin tai nyhtökauraan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku lipstikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä