Aloita lipstikkapestosta. Kuori valkosipuli. Soseuta lipstikka ohuine varsineen ja muut peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
Paista kanasuikaleet öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne pannulle.
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä.
Kääntele pesto spagetin joukkoon. Lisää kanat ja tomaatit ja tarjoa heti.
Vinkki: Kokeile myös kasvisversiota. Vaihda kana härkäpapusuikaleisiin tai nyhtökauraan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2830
676
35,0 g
6,8 g
47,0 g
7,0 g
11,5 g
37,3 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku lipstikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli