Lipstikkapestopasta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee lipstikasta peston päätähti ja mausta täyteläisen tomaattinen kanapasta raikkaalla lipstikkapestolla.
| 300 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita (maustamattomia) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | minitomaatteja (erivärisiä) |
| Lipstikkapesto | |
|---|---|
| 1 | ruukku lipstikkaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | (1 ps) kuorittuja manteleita |
| 75 g | (½ ps) emmentalraastetta (mustaleima) |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| Lisäksi | |
| 300 g | täysjyväspagettia |
- 1.
Aloita lipstikkapestosta. Laita lipstikka ohuine varsineen kapeaan kulhoon. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
- 2.
Paista kanasuikaleet öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne pannulle.
- 3.
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä.
- 4.
Kääntele pesto spagetin joukkoon. Lisää kanat ja tomaatit ja tarjoa heti.
Tee lipstikasta peston päätähti ja mausta täyteläisen tomaattinen kanapasta raikkaalla lipstikkapestolla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita (maustamattomia) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | minitomaatteja (erivärisiä) |
Lipstikkapesto | |
| 1 | ruukku lipstikkaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | (1 ps) kuorittuja manteleita |
| 75 g | (½ ps) emmentalraastetta (mustaleima) |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Lisäksi | |
| 300 g | täysjyväspagettia |
Valmistus
- 1
Aloita lipstikkapestosta. Laita lipstikka ohuine varsineen kapeaan kulhoon. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 ruukku lipstikkaa 100 g (1 ps) kuorittuja manteleita 75 g (½ ps) emmentalraastetta (mustaleima) 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 dl vettä 2 rkl sitruunanmehua - 2
Paista kanasuikaleet öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne pannulle.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kanan fileesuikaleita (maustamattomia) 1/2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 500 g minitomaatteja (erivärisiä) - 3
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväspagettia - 4
Kääntele pesto spagetin joukkoon. Lisää kanat ja tomaatit ja tarjoa heti.
Vinkki: Kokeile myös kasvisversiota. Vaihda kana härkäpapusuikaleisiin tai nyhtökauraan.
Ravintosisältö
676
Energiaa kcal
2830
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
37,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
676
Energiaa kcal
2830
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
37,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku lipstikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























