Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lehtikaali-papukeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kevyeen ja maukkaaseen kasviskeittoon proteiinia tuovat pavut.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
100 g
Juuriselleriä
2 rkl
Öljyä kuullottamiseen
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
100 g
Lehtikaalia
1 kpl
(380/220 g) papusekoitusta (Rainbow)
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori sipulit, porkkanat, palsternakka ja selleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri. Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot, pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.
Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Lisää keittoon lehtikaalit ja huuhdellut pavut. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Vinkki! Keiton joukkoon sopii myös mausteinen makkara tai broilerisuikaleet ja sulatejuusto.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 6.10.2015
|
Muokattu: 16.3.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

149

623

8,8 g

1,3 g

10,5 g

5,8 g

4,5 g

3,8 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kasvisliemikuutiota,

Maustepippuria,

Laakerinlehti,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli