Lehtikaali-papukeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lehtikaali-papukeitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kevyt lehtikaalikeitto saa täyteläisyyttä, jos lisäät joukkoon mausteista makkaraa tai broileria ja sulatejuustoa.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
100 g
Juuriselleriä
2 rkl
Öljyä kuullottamiseen
1 1/5 l
Kasvislientä
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
100 g
Lehtikaalia
1 kpl
(285 g) papusekoitusta (gogreen)
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori sipulit, porkkanat, palsternakka ja selleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri. Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada kasvisliemi päälle. Lisää pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.
Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Lisää keittoon lehtikaalit ja huuhdellut pavut. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Vinkki! Keiton joukkoon sopii myös mausteinen makkara tai broilerisuikaleet ja sulatejuusto.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 6.10.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

428

102

6,2 g

0,8 g

7,2 g

4,0 g

3,2 g

2,5 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Maustepippuria,

Laakerinlehti,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli