Kuori sipulit, porkkanat, palsternakka ja selleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri. Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada kasvisliemi päälle. Lisää pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.
Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Lisää keittoon lehtikaalit ja huuhdellut pavut. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Vinkki! Keiton joukkoon sopii myös mausteinen makkara tai broilerisuikaleet ja sulatejuusto.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
428
102
6,2 g
0,8 g
7,2 g
4,0 g
3,2 g
2,5 g
2,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Maustepippuria,
Laakerinlehti,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli