Kuori sipulit, porkkanat, palsternakka ja selleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri. Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot, pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.
Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Lisää keittoon lehtikaalit ja huuhdellut pavut. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Vinkki! Keiton joukkoon sopii myös mausteinen makkara tai broilerisuikaleet ja sulatejuusto.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
149
623
8,8 g
1,3 g
10,5 g
5,8 g
4,5 g
3,8 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl kasvisliemikuutiota,
Maustepippuria,
Laakerinlehti,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli