Lehtikaali-papukeitto
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ihana lehtikaali-papukeitto on syyssesongin lämmittävin ja ravitsevin keitto. Kevyeen, mutta maukkaaseen kasviskeittoon proteiinia tuovat pavut.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | (3 kpl) porkkanaa |
| 150 g | (1 kpl) palsternakka |
| 150 g | juuriselleriä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 100 g | lehtikaalia |
| 230 g | (1 prk, á 390/230 g) papusekoitusta |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Kuori sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka ja juuriselleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri.
- 2.
Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot, pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.
- 3.
Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää lehtikaalit ja pavut keittoon. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla.
Ihana lehtikaali-papukeitto on syyssesongin lämmittävin ja ravitsevin keitto. Kevyeen, mutta maukkaaseen kasviskeittoon proteiinia tuovat pavut.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | (3 kpl) porkkanaa |
| 150 g | (1 kpl) palsternakka |
| 150 g | juuriselleriä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 100 g | lehtikaalia |
| 230 g | (1 prk, á 390/230 g) papusekoitusta |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Kuori sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka ja juuriselleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 200 g (3 kpl) porkkanaa 150 g (1 kpl) palsternakka 150 g juuriselleriä - 2
Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot, pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 10 kpl maustepippuria 1 kpl laakerinlehti - 3
Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää lehtikaalit ja pavut keittoon. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla.
Määrä Ainesosa 100 g lehtikaalia 230 g (1 prk, á 390/230 g) papusekoitusta 1 1/2 rkl sitruunanmehua
Keiton joukkoon sopii myös mausteinen makkara tai broilerisuikaleet ja sulatejuusto.
Ravintosisältö
242
Energiaa kcal
1012
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
6,0 g
Suolaa
242
Energiaa kcal
1012
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
6,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























