Lehtikaali-papukeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Ihana lehtikaali-papukeitto on syyssesongin lämmittävin ja ravitsevin keitto. Kevyeen, mutta maukkaaseen kasviskeittoon proteiinia tuovat pavut.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
200 g(3 kpl) porkkanaa
150 g(1 kpl) palsternakka
150 gjuuriselleriä
2 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
10 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
100 glehtikaalia
230 g(1 prk, á 390/230 g) papusekoitusta
1 1/2 rklsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipuli, valkosipuli, porkkanat, palsternakka ja juuriselleri. Hienonna sipulit. Kuutioi porkkanat, palsternakka ja selleri.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    200 g(3 kpl) porkkanaa
    150 g(1 kpl) palsternakka
    150 gjuuriselleriä
  2. 2

    Kuullota juureksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot, pippurit ja laakerilehti. Keitä juurekset kypsiksi.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    10 kplmaustepippuria
    1 kpllaakerinlehti
  3. 3

    Leikkaa lehtikaalista ruodit pois ja suikaloi ohuelti. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää lehtikaalit ja pavut keittoon. Anna kiehahtaa. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla.

    MääräAinesosa
    100 glehtikaalia
    230 g(1 prk, á 390/230 g) papusekoitusta
    1 1/2 rklsitruunanmehua

Keiton joukkoon sopii myös mausteinen makkara tai broilerisuikaleet ja sulatejuusto.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä