Raejuusto on miedon makuista ja sisältää runsaasti proteiinia, mutta vain vähän rasvaa. Sitä on saatavilla monessa eri koostumuksessa irtonaisesta murusta pehmeän rahkamaiseen. Monipuolisuutensa ansiosta raejuusto sopii muun muassa pannukakkuihin, salaatteihin, pastaruokiin, levitteisiin sekä jälkiruokiin.
Rikasta pannaritaikina raejuustolla
Helppo ja herkullinen välipala tai iltapala on raejuustosta tehty pannari tai letut. Nälän loitolla pitävät letut ja pannari sisältävät raejuuston lisäksi kananmunia sekä kaurahiutaleita. Lettutaikinan joukkoon voi soseuttaa lisäksi banaania tuomaan makeutta. Lisukkeeksi molemmille sopivat kardemummalla maustetut marjat.
Maukkaat välipalat saavat raejuustosta proteiinilisän
Herkullinen urheilijan välipalaksi sopiva vanukas valmistuu kevytmaidosta ja raejuustosta. Kevytmaidosta keitetään paksu vaniljakiisseli, jonka annetaan jäähtyä ennen kuin raejuusto sekoitetaan sen joukkoon. Vanukkaan kanssa maistuu sesongin hedelmistä tehty lisuke. Raejuustolla voi rikastaa myös rahkan tai vaikka tuorepuuron.
Kokeile suosittua jälkiruokaa
Astetta herkumpi, mutta erittäin helppo lämmin jälkiruoka on Yhteishyvän hittiohje vuodesta toiseen: raejuustopaistos. Paistoksen ainekset sekoitetaan ja kaadetaan uunivuokaan, jossa jälkiruoka valmistuu alle tunnissa. Kuuman paistoksen kanssa maistuvat marjat tai hillo.
Lisää raejuustoa pyöryköihin ja pihveihin
Jos kasvispihveihin tai pyöryköihin kaipaa lisäproteiinia, raejuusto on hyvä valinta. Se kannattaa valuttaa ennen lisäämistä muiden ainesten joukkoon. Halutessaan raejuuston voi myös soseuttaa, jos ei halua, että se tuntuu pihvien tai pyöryköiden koostumuksessa.
Mieto raejuusto sopii monenlaisiin ruokiin
Raejuustolla saa kevennettyä erilaisia ruokia. Kokeile vähärasvaista raejuustoa esimerkiksi lasagnen valkokastikkeessa. Raejuustosta voi tehdä munavoin tapaista levitettä tai sillä voi jatkaa valmista munavoita. Erilaisiin salaatteihin ja kulhoihin saa raejuustosta hyvän ja täyttävän lisäyksen.