Pilkulliset kesäkurpitsa-raejuustopihvit

arvosana3/5

(2)arviota
10 Kappaletta

Mannasuurimoilla suurustettuja kasvispihvejä värittävät raejuusto ja makea maissi. Herkulliset pihvit maistuvat koko perheelle.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkesäkurpitsaa (noin 800 g)
2 tlsuolaa kesäkurpitsan itkettämiseen
2 rklpellavansiemeniä
2 rklvettä
1 kpl(200 g) raejuustoa
1/2 kpl(100 g) pakastemaissia
1/2 dlmannasuurimoita
2 tloreganoa
1 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2 kplkananmunan keltuaista
3 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita suola raasteeseen. Anna valua 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplkesäkurpitsaa (noin 800 g)
    2 tlsuolaa kesäkurpitsan itkettämiseen
  2. 2

    Mittaa pellavansiemenet ja vesi kulhoon. Anna turvota 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklpellavansiemeniä
    2 rklvettä
  3. 3

    Valuta raejuusto. Sulata ja valuta maissi.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200 g) raejuustoa
    1/2 kpl(100 g) pakastemaissia
  4. 4

    Purista kesäkurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita suureen kulhoon. Lisää mannasuurimot, pellavansiemenet, raejuusto, maissi ja mausteet. Sekoita. Erottele keltuaiset ja sekoita ne tasaisesti raasteseokseen. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmannasuurimoita
    2 rklpellavansiemeniä
    1 kpl(200 g) raejuustoa
    1/2 kpl(100 g) pakastemaissia
    2 tloreganoa
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    2 kplkananmunan keltuaista
  5. 5

    Kuumenna öljy paistin- tai lettupannulla. Muotoile taikinasta 10 pihviä (halkaisija noin 7 cm, paksuus 2 cm). Paista pihvit keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, 8–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
  6. 6

    Vinkki: Purista kesäkurpitsaraaste hyvin, niin saat rapeita pihvejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen, 2 rkl Pellavansiemeniä, 2 rkl Vettä, 2 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä