Pilkulliset kesäkurpitsa-raejuustopihvit

Nappaa talteen!
Mannasuurimoilla suurustettuja kasvispihvejä värittävät raejuusto ja makea maissi. Herkulliset pihvit maistuvat koko perheelle.
| 2 kpl | kesäkurpitsaa (noin 800 g) |
| 2 tl | suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen |
| 2 rkl | pellavansiemeniä |
| 2 rkl | vettä |
| 1 kpl | (200 g) raejuustoa |
| 1/2 kpl | (100 g) pakastemaissia |
| 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita suola raasteeseen. Anna valua 30 minuuttia.
- 2.
Mittaa pellavansiemenet ja vesi kulhoon. Anna turvota 30 minuuttia.
- 3.
Valuta raejuusto. Sulata ja valuta maissi.
- 4.
Purista kesäkurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita suureen kulhoon. Lisää mannasuurimot, pellavansiemenet, raejuusto, maissi ja mausteet. Sekoita. Erottele keltuaiset ja sekoita ne tasaisesti raasteseokseen. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.
- 5.
Kuumenna öljy paistin- tai lettupannulla. Muotoile taikinasta 10 pihviä (halkaisija noin 7 cm, paksuus 2 cm). Paista pihvit keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, 8–10 minuuttia.
- 6.
Vinkki: Purista kesäkurpitsaraaste hyvin, niin saat rapeita pihvejä.
Mannasuurimoilla suurustettuja kasvispihvejä värittävät raejuusto ja makea maissi. Herkulliset pihvit maistuvat koko perheelle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kesäkurpitsaa (noin 800 g) |
| 2 tl | suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen |
| 2 rkl | pellavansiemeniä |
| 2 rkl | vettä |
| 1 kpl | (200 g) raejuustoa |
| 1/2 kpl | (100 g) pakastemaissia |
| 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita suola raasteeseen. Anna valua 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl kesäkurpitsaa (noin 800 g) 2 tl suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen - 2
Mittaa pellavansiemenet ja vesi kulhoon. Anna turvota 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl pellavansiemeniä 2 rkl vettä - 3
Valuta raejuusto. Sulata ja valuta maissi.
Määrä Ainesosa 1 kpl (200 g) raejuustoa 1/2 kpl (100 g) pakastemaissia - 4
Purista kesäkurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita suureen kulhoon. Lisää mannasuurimot, pellavansiemenet, raejuusto, maissi ja mausteet. Sekoita. Erottele keltuaiset ja sekoita ne tasaisesti raasteseokseen. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.
Määrä Ainesosa 1/2 dl mannasuurimoita 2 rkl pellavansiemeniä 1 kpl (200 g) raejuustoa 1/2 kpl (100 g) pakastemaissia 2 tl oreganoa 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria 1 tl suolaa 2 kpl kananmunan keltuaista - 5
Kuumenna öljy paistin- tai lettupannulla. Muotoile taikinasta 10 pihviä (halkaisija noin 7 cm, paksuus 2 cm). Paista pihvit keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, 8–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä - 6
Vinkki: Purista kesäkurpitsaraaste hyvin, niin saat rapeita pihvejä.
Ravintosisältö
88
Energiaa kcal
369
Energiaa kj
6,7 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
88
Energiaa kcal
369
Energiaa kj
6,7 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen, 2 rkl Pellavansiemeniä, 2 rkl Vettä, 2 tl Oreganoa, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























