Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja sekoita suola raasteeseen. Anna valua 30 minuuttia.
Mittaa pellavansiemenet ja vesi kulhoon. Anna turvota 30 minuuttia.
Valuta raejuusto. Sulata ja valuta maissi.
Purista kesäkurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita suureen kulhoon. Lisää mannasuurimot, pellavansiemenet, raejuusto, maissi ja mausteet. Sekoita. Erottele keltuaiset ja sekoita ne tasaisesti raasteseokseen. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.
Kuumenna öljy paistin- tai lettupannulla. Muotoile taikinasta 10 pihviä (halkaisija noin 7 cm, paksuus 2 cm). Paista pihvit keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, 8–10 minuuttia.
Vinkki: Purista kesäkurpitsaraaste hyvin, niin saat rapeita pihvejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
88
369
6,7 g
0,8 g
4,7 g
1,1 g
0,6 g
2,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Suolaa kesäkurpitsan itkettämiseen,
2 rkl Pellavansiemeniä,
2 rkl Vettä,
2 tl Oreganoa,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli