Kuori ja paloittele banaanit kulhoon. Riko munat joukkoon. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon raejuusto, kaurahiutaleet, öljy ja suola. Sekoita puuhaarukalla. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Laita lettupannun koloihin noin ½ tl rasvaa. Kuumenna pannua ensin täydellä teholla hetki, lisää koloihin runsas ruokalusikallinen taikinaa ja laske lieden lämpöä. Paista 4–5 minuuttia, käännä ja paista 3 minuuttia. Paista loput letut samoin. Tarjoa marjojen tai hedelmien kera.
Taikinavinkit:
Pilkkuletut
Sekoita taikinaan puoli desiä kuivattuja karpaloita tai rusinoita.
Suklaaletut
Lisää taikinaan kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta.
Mausteletut
Mausta taikina teelusikallisella kardemummaa tai kanelia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
243
58
2,8 g
0,7 g
3,6 g
1,7 g
0,4 g
4,4 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
öljyä tai margariinia,
marjoja tai hedelmiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli