Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banaani-raejuustoletut

timer-icon60 min
Fork and knife
18 Kappaletta
Raejuusto ja kaurahiutaleet tekevät näistä banaaniletuista ruokaisia.

Ainekset

2 kpl
banaania
2 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) raejuustoa
1 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

öljyä tai margariinia
marjoja tai hedelmiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele banaanit kulhoon. Riko munat joukkoon. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.

2 kpl
banaania
2 kpl
kananmunaa
2

Lisää joukkoon raejuusto, kaurahiutaleet, öljy ja suola. Sekoita puuhaarukalla. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

1 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
200 g
(1 prk) raejuustoa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
3

Laita lettupannun koloihin noin ½ tl rasvaa. Kuumenna pannua ensin täydellä teholla hetki, lisää koloihin runsas ruokalusikallinen taikinaa ja laske lieden lämpöä. Paista 4–5 minuuttia, käännä ja paista 3 minuuttia. Paista loput letut samoin. Tarjoa marjojen tai hedelmien kera.

öljyä tai margariinia
marjoja tai hedelmiä

Taikinavinkit:

Pilkkuletut

Sekoita taikinaan puoli desiä kuivattuja karpaloita tai rusinoita.

Suklaaletut

Lisää taikinaan kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta.

Mausteletut

Mausta taikina teelusikallisella kardemummaa tai kanelia.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

58

243

2,8 g

0,7 g

3,6 g

1,7 g

0,4 g

4,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

öljyä tai margariinia,

marjoja tai hedelmiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli