Kuori ja paloittele banaanit kulhoon. Riko munat joukkoon. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon raejuusto, kaurahiutaleet, öljy ja suola. Sekoita puuhaarukalla. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Laita lettupannun koloihin noin ½ tl rasvaa. Kuumenna pannua ensin täydellä teholla hetki, lisää koloihin runsas ruokalusikallinen taikinaa ja laske lieden lämpöä. Paista 4–5 minuuttia, käännä ja paista 3 minuuttia. Paista loput letut samoin. Tarjoa marjojen tai hedelmien kera.
Taikinavinkit:
Pilkkuletut
Sekoita taikinaan puoli desiä kuivattuja karpaloita tai rusinoita.
Suklaaletut
Lisää taikinaan kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta.
Mausteletut
Mausta taikina teelusikallisella kardemummaa tai kanelia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
58
243
2,8 g
0,7 g
3,6 g
1,7 g
0,4 g
4,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
öljyä tai margariinia,
marjoja tai hedelmiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli