Valuta raejuusto siivilässä. Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita maissitärkkelys ja muna joukkoon kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Nosta kattila jäähtymään tiskialtaaseen kylmään veteen.
Sekoita raejuusto jäähtyneeseen vanukkaaseen.
Pese hedelmät. Leikkaa appelsiinit ja sweetie terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti kalvoja pitkin ja paloittele lohkot kulhoon. Raasta 2 tl limen kuorta ja purista mehu sitrusten joukkoon. Sekoita hunaja salaattiin.
Tarjoa raejuustovanukas sitrussalaatin kanssa.
Vinkki: Raejuustovanukas maistuu myös riisipuuron tapaan kanelin tai mehukeiton kanssa. Päälle sopivat myös marjasose, hillo ja tuoreet marjat.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
650
155
3,2 g
1,7 g
16,2 g
14,2 g
1,2 g
14,0 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl vaniljasokeria,
1 kpl sweetie.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli