Juustoinen lasagne

arvosana4/5

(4)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Itse tehty jauhelihalasagne vaatii hieman aikaa, mutta palkitsee tekijänsä. Täyteläinen lasagne syntyy huolella haudutetusta jauhelihakastikkeesta ja valkokastikkeesta, johon sekoitetaan juustoraasteen lisäksi raejuustoa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
9 - 12 kpllasagnelevyä

Jauhelihakastike

1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 pkt) jauhelihaa
400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
140 gtomaattipyreetä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1 kpllihaliemikuutio
3 dlvettä

Valkokastike

2 rklmargariinia
1/2 dlvehnäjauhoja
6 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria
200 g(1 prk) raejuustoa
170 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauhelihaa hetki kuumalla pannulla sekoitellen. Lisää sipulit ja sekoita, kunnes liha on ruskistunut ja sipulit kuullottuneet. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, murusteltu liemikuutio ja vesi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan. Sekoita muutaman kerran hautumisen aikana.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
    140 gtomaattipyreetä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    1 kpllihaliemikuutio
    3 dlvettä
  2. 2

    Valmista valkokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sileää. Lisää mausteet, raejuusto ja 2 dl juustoraastetta. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia
    1/2 dlvehnäjauhoja
    6 dlmaitoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlvalkopippuria
    200 g(1 prk) raejuustoa
    170 g(1 ps) juustoraastetta
  3. 3

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan (25 x 35 cm). Valuta pohjalle valkokastiketta. Aseta päälle lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Lusikoi levyjen päälle ensin kerros jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä. Toista ja jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta. Ripottele loppu juustoraaste päälle. Kypsennä uunissa noin tunti. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    9 - 12 kpllasagnelevyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 9 - 12 kpl Lasagnelevyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä