Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen lasagne

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Itse tehty jauhelihalasagne vaatii hieman aikaa, mutta palkitsee tekijänsä. Täyteläinen lasagne syntyy huolella haudutetusta jauhelihakastikkeesta ja valkokastikkeesta, johon sekoitetaan juustoraasteen lisäksi raejuustoa.

Ainekset

9 - 12 kpl
Lasagnelevyä

Jauhelihakastike

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
140 g
(2 pkt, à 70 g) tomaattipyreetä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
lihaliemikuutio
3 dl
vettä

Valkokastike

2 rkl
margariinia
1/2 dl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
200 g
(1 prk) raejuustoa
170 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauhelihaa hetki kuumalla pannulla sekoitellen. Lisää sipulit ja sekoita, kunnes liha on ruskistunut ja sipulit kuullottuneet. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, murusteltu liemikuutio ja vesi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan. Sekoita muutaman kerran hautumisen aikana.

1/4 tl
valkopippuria
1/2 tl
suolaa
3 dl
vettä
1 kpl
lihaliemikuutio
140 g
(2 pkt, à 70 g) tomaattipyreetä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Valmista valkokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sileää. Lisää mausteet, raejuusto ja 2 dl juustoraastetta. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

170 g
(1 ps) juustoraastetta
200 g
(1 prk) raejuustoa
2 rkl
margariinia
1/2 tl
valkopippuria
1/2 tl
suolaa
6 dl
maitoa
1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan (25 x 35 cm). Valuta pohjalle valkokastiketta. Aseta päälle lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Lusikoi levyjen päälle ensin kerros jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä. Toista ja jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta. Ripottele loppu juustoraaste päälle. Kypsennä uunissa noin tunti. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista.

9 - 12 kpl
Lasagnelevyä
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.9.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.