Sekoita kasvijauhis ja tomaattipyree. Huuhtele sipuli, kuori valkosipuli. Hienonna sipulit, oregano ja jalapenot, lisää ne jauhikseen. Mausta seos paprikalla ja pippurilla. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile siitä kostutetuin käsin pieniä kebakoita. Työnnä halutessasi vedessä liotettu varrastikku kebakon keskelle.
Huuhtele tomaatit ja sipuli. Paloittele tomaatit, hienonna sipuli ja korianteri. Yhdistä salsan ainekset kulhossa.
Grillaa kebakoita tai paista niitä pannulla noin 5-8 minuuttia välillä käännellen. Koristele kebakot yrteillä ja tarjoa salsan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
63
266
2,6 g
1,1 g
2,0 g
1,8 g
0,8 g
7,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl viipaloitua jalapenoa,
2 rkl korianteria,
(puisia varrastikkuja),
oreganoa ja korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli