Eri puolilla Kiinaa syödään hieman eri tavoin valmistettua ja maustettua ruokaa. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä tulisempaa ruoka on.
Kiina voidaan jakaa ruokakulttuuriltaan neljään eri keittiöön, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. Eteläisessä eli kantonilaisessa keittiössä mausteita käytetään miedommin, kuin muualla Kiinassa. Alueella suositaan riisiä, kirkkaita liemiä ja eläinproteiineja. Itäisen eli shanghailaisen keittiön ominaispiirre on ruokien pieni makeus. Läntinen eli sichuanilainen keittiö suosii puolestaan tofua ja mausteita. Pohjoisen eli pekingiläisen keittiön ominaispiirre on grillatut lihat ja vehnästä tehdyt nuudelit.
Keittojen, riisi- ja nuudeliruokien sekä kastikkeiden lisäksi kiinassa suositaan uppopaistettuja ja höyrytettyjä ruokia. Syömiseen käytetään tyypillisesti syömäpuikkoja. Keitot nautitaan puolestaan erityisellä keittolusikalla.