Hedelmäinen kalkkunakastike

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Papaija sopii kalkkunan seuraan kiinalaistyyppisessä kastikkeessa. Tarjoa ruoka basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpapaija
500 gkalkkunan fileeleikkeitä
1 rklöljyä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 kpl(200 g) pakastepapuja paloina

Hapanimeläkastike

1 1/2 dlananastäysmehua
1/2 dlsokeria
2 rklsoijakastiketta
1 1/2 rkltomaattisosetta
1 rklmaissitärkkelysjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Halkaise papaija, poista siemenet, kuori ja paloittele hedelmä. Kuori ja viipaloi sipulit.

    MääräAinesosa
    1 kplpapaija
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Paloittele leikkeet ja ruskista ne pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    500 gkalkkunan fileeleikkeitä
    1 rklöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää pannulle neste, pavut ja papaijat. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklmaissitärkkelysjauhoja
    1 1/2 dlananastäysmehua
    2 rklsoijakastiketta
    1/2 dlsokeria
    1 1/2 rkltomaattisosetta
    1 kpl(200 g) pakastepapuja paloina

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 1,5 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
30.9.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025