Hedelmäinen kalkkunakastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hedelmäinen kalkkunakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Papaija sopii kalkkunan seuraan kiinalaistyyppisessä kastikkeessa. Tarjoa ruoka basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Ainekset

1 kpl
Papaija
500 g
Kalkkunan fileeleikkeitä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) pakastepapuja paloina

hapanimeläkastike

1 1/2 dl
Ananastäysmehua
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Soijakastiketta
1 1/2 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Halkaise papaija, poista siemenet, kuori ja paloittele hedelmä. Kuori ja viipaloi sipulit.

1 kpl
Papaija
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2

Paloittele leikkeet ja ruskista ne pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
Kalkkunan fileeleikkeitä
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3

Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää pannulle neste, pavut ja papaijat. Keitä 5 minuuttia.

1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
1 1/2 dl
Ananastäysmehua
2 rkl
Soijakastiketta
1/2 dl
Sokeria
1 1/2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
(200 g) pakastepapuja paloina
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1239

296

6,0 g

1,0 g

24,8 g

22,5 g

1,5 g

33,5 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1,5 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli