Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Pane kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta vokkiin. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen ja kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä. Anna possun kiehua vokissa, kunnes neste on haihtunut ja sokeri muuttuu karamellimaiseksi.
Tarkista lihan kypsyys tässä vaiheessa. Jos se tarvitsee vielä lisää kypsennystä, kaada vokkiin vähän vettä ja jatka kuumennusta. Ripottele valmiin ruoan pinnalle ohuita chilisuikaleita ja purjoviipaleita. Tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1398
334
22,3 g
6,5 g
7,7 g
6,8 g
0,2 g
25,8 g
1,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Punaista chiliä,
0,5 tl Mustapippuria,
(suolaa),
Vettä tarvittaessa,
Purjonrenkaita,
Chilisuikaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli