
Friteerattu broileri
Ainekset
Taikina
Kypsennykseen
Pinnalle
Valkosipulikastike
Valmistus
Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Tee kastike valmiiksi ennen kuin aloitat broilerin kypsennyksen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike maustumaan jääkaappiin.
Sekoita taikina.
Leikkaa broileripihvit noin 3x3 cm:n paloiksi. Kääntele palat vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kasta 3-4 broileripalaa kerrallaan taikinaan ja kypsennä kauniin ruskeiksi öljyssä.
Nosta palat talouspaperin päälle valumaan ja ripottele pinnalle vähän sormisuolaa. Tarjoa broileri vastapaistettuna kastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2648
11084
224,5 g
19,5 g
101,0 g
7,0 g
8,0 g
59,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
2 tl Suolaa,
2,5 dl Vettä,
0,5 tl Mustapippuria,
0,5 tl Mietoa chilirouhetta,
sormisuolaa,
1 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli