Aasialainen varhaiskaalisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Raikas aasialainen varhaiskaalisalaatti viimeistellään umamisella misovinegretillä. Salaatti sopii hyvin grilliruokien lisukkeeksi.
| 1 kpl | varhaiskaali |
| 1 kpl | kurkku |
| 3 kpl | nektariinia |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 110 g | (1/2 pkt) riisivermiselli-nuudeleita |
| Misovinegretti | |
|---|---|
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 tl | misotahnaa |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| Lisäksi | |
| seesaminsiemeniä | |
- 1.
Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet. Huuhtele kurkku ja nektariinit. Halkaise nektariinit ja poista kivet.
- 2.
Suikaloi kaali ohueksi. Viipaloi kurkku ja nektariinit. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
- 3.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä ja valuta.
- 4.
Sekoita misovinegretin ainekset vispilällä tai pienessä lasipurkissa ravistamalla.
- 5.
Sekoita kasvikset ja nuudelit kulhossa. Kaada vinegretti joukkoon. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Raikas aasialainen varhaiskaalisalaatti viimeistellään umamisella misovinegretillä. Salaatti sopii hyvin grilliruokien lisukkeeksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | varhaiskaali |
| 1 kpl | kurkku |
| 3 kpl | nektariinia |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 110 g | (1/2 pkt) riisivermiselli-nuudeleita |
Misovinegretti | |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 tl | misotahnaa |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
Lisäksi | |
| seesaminsiemeniä | |
Valmistus
- 1
Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet. Huuhtele kurkku ja nektariinit. Halkaise nektariinit ja poista kivet.
Määrä Ainesosa 1 kpl varhaiskaali 1 kpl kurkku 3 kpl nektariinia - 2
Suikaloi kaali ohueksi. Viipaloi kurkku ja nektariinit. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
Määrä Ainesosa 3 kpl kevätsipulin vartta 1 kpl ruukku korianteria - 3
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä ja valuta.
Määrä Ainesosa 110 g (1/2 pkt) riisivermiselli-nuudeleita - 4
Sekoita misovinegretin ainekset vispilällä tai pienessä lasipurkissa ravistamalla.
Määrä Ainesosa 3/4 dl rypsiöljyä 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 2 rkl riisiviinietikkaa 2 tl misotahnaa 2 tl vaahterasiirappia - 5
Sekoita kasvikset ja nuudelit kulhossa. Kaada vinegretti joukkoon. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Määrä Ainesosa seesaminsiemeniä
Ravintosisältö
273
Energiaa kcal
1142
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
273
Energiaa kcal
1142
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl misotahnaa, seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























