Aasialainen varhaiskaalisalaatti

arvosana5/5

(5)arviota
6 Annosta

30 min

Raikas aasialainen varhaiskaalisalaatti viimeistellään umamisella misovinegretillä. Salaatti sopii hyvin grilliruokien lisukkeeksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplvarhaiskaali
1 kplkurkku
3 kplnektariinia
3 kplkevätsipulin vartta
1 kpl ruukku korianteria
110 g(1/2 pkt) riisivermiselli-nuudeleita

Misovinegretti

3/4 dlrypsiöljyä
1 rklpaahdettua seesamiöljyä
2 rklriisiviinietikkaa
2 tlmisotahnaa
2 tlvaahterasiirappia

Lisäksi

seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet. Huuhtele kurkku ja nektariinit. Halkaise nektariinit ja poista kivet.

    MääräAinesosa
    1 kplvarhaiskaali
    1 kplkurkku
    3 kplnektariinia
  2. 2

    Suikaloi kaali ohueksi. Viipaloi kurkku ja nektariinit. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.

    MääräAinesosa
    3 kplkevätsipulin vartta
    1 kpl ruukku korianteria
  3. 3

    Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä ja valuta.

    MääräAinesosa
    110 g(1/2 pkt) riisivermiselli-nuudeleita
  4. 4

    Sekoita misovinegretin ainekset vispilällä tai pienessä lasipurkissa ravistamalla.

    MääräAinesosa
    3/4 dlrypsiöljyä
    1 rklpaahdettua seesamiöljyä
    2 rklriisiviinietikkaa
    2 tlmisotahnaa
    2 tlvaahterasiirappia
  5. 5

    Sekoita kasvikset ja nuudelit kulhossa. Kaada vinegretti joukkoon. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

    MääräAinesosa
    seesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl misotahnaa, seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.6.2025
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä