Dandan-nuudelit
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Dandan-nuudelit eli kiinalainen jauheliha-nuudelipannu valmistuu nopeasti. Nuudelit maustetaan herkullisella kastikkeella ja niiden joukkoon sekoitetaan rapeaksi paistettua jauhelihaa ja kaalia. Tarjoa jauhelihanuudelit pikkelöityjen porkkanoiden kanssa.
| Pikkelöidyt porkkanat | |
|---|---|
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| Dandan-nuudelit | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | keräkaalia |
| 400 g | (1 pkt) sika-nautajauhelihaa |
| 1 rkl | soijakastiketta (vähemmän suolaa) |
| 250 g | (1 pkt) täysjyvänuudeleita |
| Kastike | |
| 1/2 dl | nuudelien keitinvettä |
| 1/2 dl | soijakastiketta (vähemmän suolaa) |
| 2 rkl | maapähkinävoita |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa tai siirappia |
| 1 tl | chilihiutaleita |
| Lisäksi | |
| ½ ruukkua ruohosipulia | |
- 1.
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Sekoita viinietikka porkkanoihin.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja suikaloi kaali. Paista jauheliha pannulla rapeaksi muruksi. Lisää sipuli ja paista hetki. Lisää valkosipuli ja kaali. Paista, kunnes kaali pehmenee hieman. Mausta soijalla.
- 3.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ dl keitinvettä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike ja nuudelit pannulle.
- 4.
Viimeistele nuudelit hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoa porkkanoiden kanssa.
Dandan-nuudelit eli kiinalainen jauheliha-nuudelipannu valmistuu nopeasti. Nuudelit maustetaan herkullisella kastikkeella ja niiden joukkoon sekoitetaan rapeaksi paistettua jauhelihaa ja kaalia. Tarjoa jauhelihanuudelit pikkelöityjen porkkanoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pikkelöidyt porkkanat | |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
Dandan-nuudelit | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | keräkaalia |
| 400 g | (1 pkt) sika-nautajauhelihaa |
| 1 rkl | soijakastiketta (vähemmän suolaa) |
| 250 g | (1 pkt) täysjyvänuudeleita |
Kastike | |
| 1/2 dl | nuudelien keitinvettä |
| 1/2 dl | soijakastiketta (vähemmän suolaa) |
| 2 rkl | maapähkinävoita |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa tai siirappia |
| 1 tl | chilihiutaleita |
Lisäksi | |
| ½ ruukkua ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Sekoita viinietikka porkkanoihin.
Määrä Ainesosa 3 kpl porkkanaa 2 rkl riisiviinietikkaa - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja suikaloi kaali. Paista jauheliha pannulla rapeaksi muruksi. Lisää sipuli ja paista hetki. Lisää valkosipuli ja kaali. Paista, kunnes kaali pehmenee hieman. Mausta soijalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 200 g keräkaalia 400 g (1 pkt) sika-nautajauhelihaa 1 rkl soijakastiketta (vähemmän suolaa) - 3
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ dl keitinvettä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike ja nuudelit pannulle.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) täysjyvänuudeleita 1/2 dl nuudelien keitinvettä 1/2 dl soijakastiketta (vähemmän suolaa) 2 rkl maapähkinävoita 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 rkl riisiviinietikkaa 1 rkl hunajaa tai siirappia 1 tl chilihiutaleita - 4
Viimeistele nuudelit hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoa porkkanoiden kanssa.
Määrä Ainesosa ½ ruukkua ruohosipulia
Korvaa sika-nautajauheliha broilerinjauhelihalla, kasvipohjaisella jauhelihan tyylisellä tuotteella tai tofulla.
Ravintosisältö
596
Energiaa kcal
2494
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
28,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
596
Energiaa kcal
2494
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
28,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl chilihiutaleita, ½ ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























