Hoisin-kanawokki

arvosana5/5

(12)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Kiinalainen hoisin-kana on maukas arkiruoka, joka valmistuu vartissa muutamasta raaka-aineesta. Valmista makeantulinen hoisinkastike riisin kiehuessa. Lisäpotkua ruokaan saat chiliviipaleista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlbasmatiriisiä
300 g(1 pkt) parsakaalia
1 kplvalkosipulinkynsi
300 g(1 rs) kanan fileesuikaleita
1/2 rklrypsiöljyä
1 dlhoisinkastiketta
2 rklsoijakastiketta, vähemmän suolaa
1 rklriisiviinietikkaa
1 tlsrirachaa

Halutessasi

1/2 - 1 kplpunainen chili
1 tlseesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    3 dlbasmatiriisiä
  2. 2

    Huuhtele parsakaali. Paloittele kukinnot ja kuutioi varsi. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) parsakaalia
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää kasvikset ja paista hetki. Sekoita joukkoon hoisinkastike, soijakastike, etikka ja sriracha. Kuumenna kastike. Viimeistele halutessasi chiliviipaleilla ja seesaminsiemenillä.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    300 g(1 rs) kanan fileesuikaleita
    1 dlhoisinkastiketta
    2 rklsoijakastiketta, vähemmän suolaa
    1 rklriisiviinietikkaa
    1 tlsrirachaa
    1/2 - 1 kplpunainen chili
    1 tlseesaminsiemeniä
  4. 4

    Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki: Vegaanisen version saat korvaamalla broilerin tofulla.

Vinkki: Voit korvata riisin nopeasti valmistuvalla valmisriisillä tai nuudeleilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl srirachaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä