Kung po -kana

arvosana5/5

(10)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Kiinalaisravintoloista tuttu, sopivasti tulisen makea kung pao -kana maustetaan aasialaisella kastikkeella, pippurilla ja chilillä. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
530 g(1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton)

Marinadi

2 rklsoijakastiketta
1 rklriisiviinietikkaa (miyata)
2 tlmaissitärkkelystä

Kastike

1 rklsoijakastiketta
1 rklriisiviinietikkaa (miyata)
2 tlmaissitärkkelystä
1 dlvettä
2 rklhoisinkastiketta
1 rklbalsamiviinietikkaa

Lisäksi

1 kplpunainen paprika
3 kplkevätsipulin vartta
2 kplvalkosipulinkynttä
2 cmpala inkivääriä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlchilihiutaleita

Paistamiseen

3 rklöljyä

Viimeistelyyn

1/2 dlsuolattuja maapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi fileepihvit ja laita kulhoon. Sekoita marinadin ainekset kanoihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    530 g(1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton)
    2 rklsoijakastiketta
    1 rklriisiviinietikkaa (miyata)
    2 tlmaissitärkkelystä
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 rklsoijakastiketta
    1 rklriisiviinietikkaa (miyata)
    2 tlmaissitärkkelystä
    1 dlvettä
    2 rklhoisinkastiketta
    1 rklbalsamiviinietikkaa
  3. 3

    Huuhtele ja kuutioi paprika suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit. Ota pari ruokalusikallista sipulia sivuun viimeistelyä varten. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen paprika
    3 kplkevätsipulin vartta
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 cmpala inkivääriä
  4. 4

    Paista marinoituneet kanat kypsiksi öljyssä (2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä lautaselle. Pyyhi pannu.

  5. 5

    Kuumenna pippuria ja chiliä kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää ruokalusikallinen öljyä pannulle ja paista paprikaa, sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti käännellen. Lisää kanat ja paista vielä noin minuutti.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlchilihiutaleita
  6. 6

    Sekoita kastike pohjaa myöten ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Viimeistele kung po -kana maapähkinöillä ja kevätsipulilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsuolattuja maapähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata) , 2 tl maissitärkkelystä, 1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata), 2 tl maissitärkkelystä, 1 dl vettä, 2 rkl hoisinkastiketta, 2 cm pala inkivääriä, 0.25 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä