Kung po -kana
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kiinalaisravintoloista tuttu, sopivasti tulisen makea kung pao -kana maustetaan aasialaisella kastikkeella, pippurilla ja chilillä. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
| 530 g | (1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton) |
| Marinadi | |
|---|---|
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| Kastike | |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | hoisinkastiketta |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
| Paistamiseen | |
| 3 rkl | öljyä |
| Viimeistelyyn | |
| 1/2 dl | suolattuja maapähkinöitä |
- 1.
Kuutioi fileepihvit ja laita kulhoon. Sekoita marinadin ainekset kanoihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
- 3.
Huuhtele ja kuutioi paprika suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit. Ota pari ruokalusikallista sipulia sivuun viimeistelyä varten. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri.
- 4.
Paista marinoituneet kanat kypsiksi öljyssä (2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä lautaselle. Pyyhi pannu.
- 5.
Kuumenna pippuria ja chiliä kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää ruokalusikallinen öljyä pannulle ja paista paprikaa, sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti käännellen. Lisää kanat ja paista vielä noin minuutti.
- 6.
Sekoita kastike pohjaa myöten ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Viimeistele kung po -kana maapähkinöillä ja kevätsipulilla.
Kiinalaisravintoloista tuttu, sopivasti tulisen makea kung pao -kana maustetaan aasialaisella kastikkeella, pippurilla ja chilillä. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 530 g | (1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton) |
Marinadi | |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
Kastike | |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | hoisinkastiketta |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 3 kpl | kevätsipulin vartta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | chilihiutaleita |
Paistamiseen | |
| 3 rkl | öljyä |
Viimeistelyyn | |
| 1/2 dl | suolattuja maapähkinöitä |
Valmistus
- 1
Kuutioi fileepihvit ja laita kulhoon. Sekoita marinadin ainekset kanoihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 530 g (1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton) 2 rkl soijakastiketta 1 rkl riisiviinietikkaa (miyata) 2 tl maissitärkkelystä - 2
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 rkl soijakastiketta 1 rkl riisiviinietikkaa (miyata) 2 tl maissitärkkelystä 1 dl vettä 2 rkl hoisinkastiketta 1 rkl balsamiviinietikkaa - 3
Huuhtele ja kuutioi paprika suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit. Ota pari ruokalusikallista sipulia sivuun viimeistelyä varten. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen paprika 3 kpl kevätsipulin vartta 2 kpl valkosipulinkynttä 2 cm pala inkivääriä - 4
Paista marinoituneet kanat kypsiksi öljyssä (2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä lautaselle. Pyyhi pannu.
- 5
Kuumenna pippuria ja chiliä kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää ruokalusikallinen öljyä pannulle ja paista paprikaa, sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti käännellen. Lisää kanat ja paista vielä noin minuutti.
Määrä Ainesosa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl chilihiutaleita - 6
Sekoita kastike pohjaa myöten ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Viimeistele kung po -kana maapähkinöillä ja kevätsipulilla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl suolattuja maapähkinöitä
Ravintosisältö
422
Energiaa kcal
1765
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
422
Energiaa kcal
1765
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
31,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata) , 2 tl maissitärkkelystä, 1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata), 2 tl maissitärkkelystä, 1 dl vettä, 2 rkl hoisinkastiketta, 2 cm pala inkivääriä, 0.25 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























