Grillaa maissit kokonaisina tai puolikkaiksi leikattuina. Maisseista saa myös hauskoja ribsejä, kun ne leikkaa pitkittäin neljään osaan. Sivele maisseihin hieman öljyä ja grillaa tasaisesti käännellen, jotta maissit ruskistuvat sieltä täältä ja kuumenevat kunnolla.
Grillaa esikeitettyjä maisseja noin 5–10 minuuttia. Tuore maissi vaatii noin 10 minuutin esikeittämisen vedessä ennen grillausta tai pidemmän kypsennysajan grillissä, noin 20 minuuttia.
Viimeistele grillatut maissit herkullisella maustevoilla. Testaa maustevoin makuina chilihiutaleita ja yrttejä tai nduja-tahnaa ja sitruunanmehua. Entä miltä kuulostaa tämä meksikolainen tapa: sivele maissit majoneesikastikkeella ja kuorruta juustomurulla, korianterilla ja limenmehulla.