Maissisalaatti

arvosana3/5

(5)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kana-maissisalaatin kiinnostava, herkullinen maku syntyy kuivana paahdetuista nuudeleista ja maukkaasta kastikkeesta, johon käytetään nuudelien maustepussi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
90 g(1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia)
50 g(1 ps) mantelilastuja
140 g(1 tlk) maissia (säilyke)
500 gkiinankaalia
10 cmpurjoa

Kastike

1/2 dlrypsiöljyä
1 kplmaustepussi nuudelipakkauksesta
1 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

350 g(1 pkt) kanan fileeleikettä
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Puristele avaamatonta nuudelipakettia niin, että nuudelit murustuvat paloiksi. Kumoa nuudelimuru leivinpaperille pellille. Säästä paketin maustepussi kastiketta varten, mutta jätä pakkauksessa olevat chili- ja/tai rasvapussit käyttämättä. Lisää mantelilastut pellille nuudeleiden joukkoon. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kääntele seosta lastalla ja jatka paahtamista vielä, kunnes nuudelit ja mantelilastut ovat saaneet hiukan väriä. Tarkkaile paahtumista, etteivät ne pala. Kumoa nuudeli-manteliseos kulhoon.

    MääräAinesosa
    90 g(1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia)
    50 g(1 ps) mantelilastuja
  2. 2

    Valuta säilykemaissit. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää kiinankaali, purjo ja maissinjyvät nuudeli-manteliseokseen. Sekoita.

    MääräAinesosa
    140 g(1 tlk) maissia (säilyke)
    500 gkiinankaalia
    10 cmpurjoa
  3. 3

    Sekoita kastikkeen aineksia keskenään, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita kastike nuudeli-kasvisseokseen. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.

    MääräAinesosa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 kplmaustepussi nuudelipakkauksesta
    1 tlsokeria
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Leikkaa kanafileet isoiksi suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja sekoita salaattiin.

    MääräAinesosa
    350 g(1 pkt) kanan fileeleikettä
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Viimeistele salaatti hienonnetulla lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Voit käyttää reseptiin myös tuoretta maissia tai pakastettuja maissinjyviä. Tuoreen maissin keittoaika on noin 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Pakastemaisseja kannattaa keittää vedessä noin 3 minuutin ajan, ja jäähdyttää sitten salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm purjoa, 1 kpl maustepussi nuudelipakkauksesta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä