Maissisalaatti
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kana-maissisalaatin kiinnostava, herkullinen maku syntyy kuivana paahdetuista nuudeleista ja maukkaasta kastikkeesta, johon käytetään nuudelien maustepussi.
| 90 g | (1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia) |
| 50 g | (1 ps) mantelilastuja |
| 140 g | (1 tlk) maissia (säilyke) |
| 500 g | kiinankaalia |
| 10 cm | purjoa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | maustepussi nuudelipakkauksesta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 350 g | (1 pkt) kanan fileeleikettä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
- 1.
Puristele avaamatonta nuudelipakettia niin, että nuudelit murustuvat paloiksi. Kumoa nuudelimuru leivinpaperille pellille. Säästä paketin maustepussi kastiketta varten, mutta jätä pakkauksessa olevat chili- ja/tai rasvapussit käyttämättä. Lisää mantelilastut pellille nuudeleiden joukkoon. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kääntele seosta lastalla ja jatka paahtamista vielä, kunnes nuudelit ja mantelilastut ovat saaneet hiukan väriä. Tarkkaile paahtumista, etteivät ne pala. Kumoa nuudeli-manteliseos kulhoon.
- 2.
Valuta säilykemaissit. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää kiinankaali, purjo ja maissinjyvät nuudeli-manteliseokseen. Sekoita.
- 3.
Sekoita kastikkeen aineksia keskenään, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita kastike nuudeli-kasvisseokseen. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
- 4.
Leikkaa kanafileet isoiksi suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja sekoita salaattiin.
- 5.
Viimeistele salaatti hienonnetulla lehtipersiljalla.
Kana-maissisalaatin kiinnostava, herkullinen maku syntyy kuivana paahdetuista nuudeleista ja maukkaasta kastikkeesta, johon käytetään nuudelien maustepussi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 90 g | (1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia) |
| 50 g | (1 ps) mantelilastuja |
| 140 g | (1 tlk) maissia (säilyke) |
| 500 g | kiinankaalia |
| 10 cm | purjoa |
Kastike | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | maustepussi nuudelipakkauksesta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 350 g | (1 pkt) kanan fileeleikettä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Puristele avaamatonta nuudelipakettia niin, että nuudelit murustuvat paloiksi. Kumoa nuudelimuru leivinpaperille pellille. Säästä paketin maustepussi kastiketta varten, mutta jätä pakkauksessa olevat chili- ja/tai rasvapussit käyttämättä. Lisää mantelilastut pellille nuudeleiden joukkoon. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kääntele seosta lastalla ja jatka paahtamista vielä, kunnes nuudelit ja mantelilastut ovat saaneet hiukan väriä. Tarkkaile paahtumista, etteivät ne pala. Kumoa nuudeli-manteliseos kulhoon.
Määrä Ainesosa 90 g (1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia) 50 g (1 ps) mantelilastuja - 2
Valuta säilykemaissit. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää kiinankaali, purjo ja maissinjyvät nuudeli-manteliseokseen. Sekoita.
Määrä Ainesosa 140 g (1 tlk) maissia (säilyke) 500 g kiinankaalia 10 cm purjoa - 3
Sekoita kastikkeen aineksia keskenään, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita kastike nuudeli-kasvisseokseen. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Määrä Ainesosa 1/2 dl rypsiöljyä 1 kpl maustepussi nuudelipakkauksesta 1 tl sokeria 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Leikkaa kanafileet isoiksi suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja sekoita salaattiin.
Määrä Ainesosa 350 g (1 pkt) kanan fileeleikettä 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Viimeistele salaatti hienonnetulla lehtipersiljalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa
Vinkki: Voit käyttää reseptiin myös tuoretta maissia tai pakastettuja maissinjyviä. Tuoreen maissin keittoaika on noin 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Pakastemaisseja kannattaa keittää vedessä noin 3 minuutin ajan, ja jäähdyttää sitten salaattiin.
Ravintosisältö
493
Energiaa kcal
2064
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
493
Energiaa kcal
2064
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm purjoa, 1 kpl maustepussi nuudelipakkauksesta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























