Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
maissisalaatti

Maissisalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kana-maissisalaatin kiinnostava, herkullinen maku syntyy kuivana paahdetuista nuudeleista ja maukkaasta kastikkeesta, johon käytetään nuudelien maustepussi. Maissisalaatti onnistuu sekä tuoreesta että säilykemaissista. Tee salaatti jo edellisenä päivänä jääkaappiin, koska sen maku vain paranee.

Ainekset

90 g
(1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia)
50 g
(1 ps) mantelilastuja
140 g
(1 tlk) maissia (säilyke) tai 1-2 maissintähkää
500 g
kiinankaalia
10 cm
purjoa

Kastike

1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
maustepussi nuudelipakkauksesta (ei chili tai rasva)
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä (tai isoja suikaleita)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Puristele avaamatonta nuudelipakettia niin, että nuudelit murustuvat paloiksi. Kumoa nuudelimuru leivinpaperille pellille. Säästä paketin maustepussi kastiketta varten, mutta jätä pakkauksessa olevat chili- ja/tai rasvapussit käyttämättä. Lisää mantelilastut pellille nuudeleiden joukkoon. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kääntele seosta lastalla ja jatka paahtamista vielä, kunnes nuudelit ja mantelilastut ovat saaneet hiukan väriä. Tarkkaile paahtumista, etteivät ne pala. Kumoa nuudeli-manteliseos kulhoon.

90 g
(1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia)
50 g
(1 ps) mantelilastuja
2

Valuta säilykemaissit tai leikkaa maissinjyvät irti tähkästä. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää kiinankaali, purjo ja maissinjyvät nuudeli-manteliseokseen. Sekoita.

140 g
(1 tlk) maissia (säilyke) tai 1-2 maissintähkää
500 g
kiinankaalia
10 cm
purjoa
3

Sekoita kastikkeen aineksia keskenään, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita kastike nuudeli-kasvisseokseen. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.

1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
maustepussi nuudelipakkauksesta (ei chili tai rasva)
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Leikkaa kanafileet isoiksi suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja sekoita salaattiin.

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä (tai isoja suikaleita)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Viimeistele salaatti lehtipersiljalla.

1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.6.2007
Muokattu: 25.7.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

493

2065

31,3 g

2,8 g

30,0 g

6,8 g

4,5 g

21,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm purjoa,

1 kpl maustepussi nuudelipakkauksesta (ei chili tai rasva).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli