Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meksikolainen maissisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas maissisalaatti sopii täydellisesti grilliruoan lisukkeeksi. Pilko joukkoon myös avokadoa, kurkkua ja punasipulia.

Ainekset

450 g
(1 ps) pakastemaissia
1 kpl
Avokado
1 kpl
Kurkku
1 kpl
Punasipuli
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa
2 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä maissit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori avokado. Pilko pieniksi ja pirskota päälle hiukan sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Pese ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

2 rkl
Sitruunamehua
450 g
(1 ps) pakastemaissia
1 kpl
Avokado
1 kpl
Kurkku
1 kpl
Punasipuli
2

Sekoita lopusta sitruunamehusta, öljystä ja mausteista kastike ja valuta salaatin joukkoon.

1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.5.2011
|
Muokattu: 27.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

245

1025

9,8 g

1,5 g

30,5 g

5,5 g

6,8 g

4,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli