Meksikolainen maissisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Raikas maissisalaatti sopii täydellisesti grilliruoan lisukkeeksi. Pilko joukkoon myös avokadoa, kurkkua ja punasipulia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 ps) pakastemaissia
1 kplavokado
1 kplkurkku
1 kplpunasipuli
3 rklhienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa
2 rklsitruunamehua
1 rkloliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä maissit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori avokado. Pilko pieniksi ja pirskota päälle hiukan sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Pese ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    450 g(1 ps) pakastemaissia
    1 kplavokado
    1 kplkurkku
    1 kplpunasipuli
  2. 2

    Sekoita lopusta sitruunamehusta, öljystä ja mausteista kastike ja valuta salaatin joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    suolaa ja rouhittua mustapippuria
    3 rklhienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä