Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit

arvosana5/5

(2)arviota
4 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit ovat suosittua katuruokaa Meksikossa. Paahdetut maissit sivellään majoneesikastikkeella ja viimeistellään juustomurulla, chilillä sekä korianterilla.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kpl(2 pkt) esikeitettyjä maisseja
1 rklrypsiöljyä tai grillausöljyä (keiju)

Majoneesikastike

1 kpllime
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlmajoneesia
75 g(½ prk, à 150 g) ranskankermaa
ripaus suolaa

Lisäksi

120 gsalaattijuustokuutioita yrttiöljyssä
1/2 ruukkua korianteria
1/4 tlchilijauhetta

Valmistus

  1. 1

    Voitele maissit öljyllä ja grillaa välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.

    MääräAinesosa
    4 kpl(2 pkt) esikeitettyjä maisseja
    1 rklrypsiöljyä tai grillausöljyä (keiju)
  2. 2

    Pese ja puolita lime. Purista puolikkaasta 2 tl mehua ja leikkaa toinen puolikas 4 lohkoksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa limenmehu, valkosipuli, majoneesi, ranskankerma ja suola.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 dlmajoneesia
    75 g(½ prk, à 150 g) ranskankermaa
    ripaus suolaa
  3. 3

    Valuta juustot ja murenna kuutiot haarukalla. Hienonna korianteri. Sivele grillatut maissit majoneesikastikkeella. Ripottele juustomurut ja chilijauhe pinnalle. Viimeistele korianterilla ja limelohkoilla.

    MääräAinesosa
    120 gsalaattijuustokuutioita yrttiöljyssä
    1/2 ruukkua korianteria
    1/4 tlchilijauhetta

Vinkki: Voit myös paahtaa maissit 225-asteisessa uunissa grillivastuksella.

Hyvästi hävikki: Voitele maissit salaattijuustokuutioista valutetulla öljyllä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ruukkua korianteria, 0.25 tl chilijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä