Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit
Ainekset
Majoneesikastike
Lisäksi
Valmistus
Voitele maissit öljyllä ja grillaa välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
Pese ja puolita lime. Purista puolikkaasta 2 tl mehua ja leikkaa toinen puolikas 4 lohkoksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa limenmehu, valkosipuli, majoneesi, ranskankerma ja suola.
Valuta juustot ja murenna kuutiot haarukalla. Hienonna korianteri. Sivele grillatut maissit majoneesikastikkeella. Ripottele juustomurut ja chilijauhe pinnalle. Viimeistele korianterilla ja limelohkoilla.
Vinkki: Voit myös paahtaa maissit 225-asteisessa uunissa grillivastuksella.
Hyvästi hävikki: Voitele maissit salaattijuustokuutioista valutetulla öljyllä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
400
1673
19,0 g
6,3 g
40,8 g
7,5 g
6,0 g
8,8 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
ruukkua korianteria,
0,25 tl chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli