Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit ovat suosittua katuruokaa Meksikossa. Paahdetut maissit sivellään majoneesikastikkeella ja viimeistellään juustomurulla, chilillä sekä korianterilla.
| 4 kpl | (2 pkt) esikeitettyjä maisseja |
| 1 rkl | rypsiöljyä tai grillausöljyä (keiju) |
| Majoneesikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 75 g | (½ prk, à 150 g) ranskankermaa |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 120 g | salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
- 1.
Voitele maissit öljyllä ja grillaa välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
- 2.
Pese ja puolita lime. Purista puolikkaasta 2 tl mehua ja leikkaa toinen puolikas 4 lohkoksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa limenmehu, valkosipuli, majoneesi, ranskankerma ja suola.
- 3.
Valuta juustot ja murenna kuutiot haarukalla. Hienonna korianteri. Sivele grillatut maissit majoneesikastikkeella. Ripottele juustomurut ja chilijauhe pinnalle. Viimeistele korianterilla ja limelohkoilla.
Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit ovat suosittua katuruokaa Meksikossa. Paahdetut maissit sivellään majoneesikastikkeella ja viimeistellään juustomurulla, chilillä sekä korianterilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | (2 pkt) esikeitettyjä maisseja |
| 1 rkl | rypsiöljyä tai grillausöljyä (keiju) |
Majoneesikastike | |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 75 g | (½ prk, à 150 g) ranskankermaa |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 120 g | salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
Valmistus
- 1
Voitele maissit öljyllä ja grillaa välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
Määrä Ainesosa 4 kpl (2 pkt) esikeitettyjä maisseja 1 rkl rypsiöljyä tai grillausöljyä (keiju) - 2
Pese ja puolita lime. Purista puolikkaasta 2 tl mehua ja leikkaa toinen puolikas 4 lohkoksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa limenmehu, valkosipuli, majoneesi, ranskankerma ja suola.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 dl majoneesia 75 g (½ prk, à 150 g) ranskankermaa ripaus suolaa - 3
Valuta juustot ja murenna kuutiot haarukalla. Hienonna korianteri. Sivele grillatut maissit majoneesikastikkeella. Ripottele juustomurut ja chilijauhe pinnalle. Viimeistele korianterilla ja limelohkoilla.
Määrä Ainesosa 120 g salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä 1/2 ruukkua korianteria 1/4 tl chilijauhetta
Vinkki: Voit myös paahtaa maissit 225-asteisessa uunissa grillivastuksella.
Hyvästi hävikki: Voitele maissit salaattijuustokuutioista valutetulla öljyllä.
Ravintosisältö
400
Energiaa kcal
1673
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
400
Energiaa kcal
1673
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ruukkua korianteria, 0.25 tl chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























