Kesäinen kerrossalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Kokoa kesän parhaat maut kerroksittain kulhoon, kanna pöytään ja tarjoa raikkaana lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
450 g(2 kpl) esikeitettyä maissintähkää
2 kplkesäsipulia
1 kplruukku lehtipersiljaa
200 ghelmitomaatteja
100 grucolaa
500 gvesimelonia
500 ghunajamelonia
200 gfetajuustoa

Sitruunavinegretti

2 kplsitruunaa
1 dloliiviöljyä
1 rklvaaleaa siirappia
2 tlsinappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi tai murenna feta.

    MääräAinesosa
    450 g(2 kpl) esikeitettyä maissintähkää
    2 kplkesäsipulia
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    200 ghelmitomaatteja
    100 grucolaa
    500 gvesimelonia
    500 ghunajamelonia
    200 gfetajuustoa
  2. 2

    Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.

  3. 3

    Tee vinegretti. Purista sitruunoista mehu kulhoon. Vispaa joukkoon öljy, siirappi, sinappi ja mausteet. Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
    1 dloliiviöljyä
    1 rklvaaleaa siirappia
    2 tlsinappia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 18.12.2025