Kesäinen kerrossalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kesäinen kerrossalaatti

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Kokoa kesän parhaat maut kerroksittain kulhoon, kanna pöytään ja tarjoa raikkaana lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset

2 kpl
Maissia (esikeitetty)
2 kpl
Nippusipulia
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
1 kpl
(100 g) rucolaa
1 kg
Erilaisia meloneja
1 kpl
(200 g) fetajuustoa

sitruunavinegretti

1 dl
Sitruunamehua
1 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Vaaleaa siirappia
2 tl
Sinappia
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.

2 kpl
Maissia (esikeitetty)
2 kpl
Nippusipulia
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 kpl
(200 g) helmitomaatteja
1 kpl
(100 g) rucolaa
1 kg
Erilaisia meloneja
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
2

Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.

1 dl
Sitruunamehua
1 dl
Oliiviöljyä
2 tl
Sinappia
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1 rkl
Vaaleaa siirappia
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3

Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.

4

Vinkki: Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 16.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

906

217

14,0 g

2,1 g

18,1 g

15,7 g

2,7 g

2,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl (½ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli