Kesäinen kerrossalaatti

Arvostele resepti
7 Annosta

30 min

Kokoa kesän parhaat maut kerroksittain kulhoon, kanna pöytään ja tarjoa raikkaana lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
2 kplmaissia (esikeitetty)
2 kplnippusipulia
1 kplruukku persiljaa
200 g(1 rasia) helmitomaatteja
100 g(1 rasia) rucolaa
1 kgerilaisia meloneja
200 gfetajuustoa

Sitruunavinegretti

1 dlsitruunamehua
1 dloliiviöljyä
1 rklvaaleaa siirappia
2 tlsinappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.

    MääräAinesosa
    2 kplmaissia (esikeitetty)
    2 kplnippusipulia
    1 kplruukku persiljaa
    200 g(1 rasia) helmitomaatteja
    100 g(1 rasia) rucolaa
    1 kgerilaisia meloneja
    200 gfetajuustoa
  2. 2

    Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.

    MääräAinesosa
    1 dlsitruunamehua
    1 dloliiviöljyä
    2 tlsinappia
    1/2 tlsuolaa
    1 rklvaaleaa siirappia
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.

Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, 0.25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä