Kesäinen kerrossalaatti
Ainekset
Sitruunavinegretti
Valmistus
Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.
Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.
Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.
Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
326
1363
19,1 g
5,3 g
27,3 g
17,9 g
4,7 g
6,9 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
0,25 tl rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli