Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäinen kerrossalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Kokoa kesän parhaat maut kerroksittain kulhoon, kanna pöytään ja tarjoa raikkaana lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset

2 kpl
Maissia (esikeitetty)
2 kpl
Nippusipulia
1 kpl
Ruukku persiljaa
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
100 g
(1 rasia) rucolaa
1 kg
Erilaisia meloneja
200 g
fetajuustoa

Sitruunavinegretti

1 dl
Sitruunamehua
1 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Vaaleaa siirappia
2 tl
Sinappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.

2 kpl
Maissia (esikeitetty)
2 kpl
Nippusipulia
1 kpl
Ruukku persiljaa
200 g
(1 rasia) helmitomaatteja
100 g
(1 rasia) rucolaa
1 kg
Erilaisia meloneja
200 g
fetajuustoa
2

Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.

1 dl
Sitruunamehua
1 dl
Oliiviöljyä
2 tl
Sinappia
1/2 tl
suolaa
1 rkl
Vaaleaa siirappia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.

Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

318

1333

19,0 g

5,3 g

26,7 g

17,3 g

3,4 g

6,4 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli