Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.
Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.
Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.
Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1333
318
19,0 g
5,3 g
26,7 g
17,3 g
3,4 g
6,4 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
0,25 tl rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli