Kesäinen kerrossalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Kokoa kesän parhaat maut kerroksittain kulhoon, kanna pöytään ja tarjoa raikkaana lisukkeena grilliruoalle.
| 2 kpl | maissia (esikeitetty) |
| 2 kpl | nippusipulia |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 200 g | (1 rasia) helmitomaatteja |
| 100 g | (1 rasia) rucolaa |
| 1 kg | erilaisia meloneja |
| 200 g | fetajuustoa |
| Sitruunavinegretti | |
|---|---|
| 1 dl | sitruunamehua |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | vaaleaa siirappia |
| 2 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.
- 2.
Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.
- 3.
Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.
Kesäinen kerrossalaatti
Kokoa kesän parhaat maut kerroksittain kulhoon, kanna pöytään ja tarjoa raikkaana lisukkeena grilliruoalle.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | maissia (esikeitetty) |
| 2 kpl | nippusipulia |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 200 g | (1 rasia) helmitomaatteja |
| 100 g | (1 rasia) rucolaa |
| 1 kg | erilaisia meloneja |
| 200 g | fetajuustoa |
Sitruunavinegretti | |
| 1 dl | sitruunamehua |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | vaaleaa siirappia |
| 2 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Grillaa maissit. Leikkaa jyvät irti. Hienonna sipulit ja persilja. Huuhtele tomaatit ja rucola. Kuori ja kuutioi melonit. Kuutioi feta. Kasaa kasvikset, melonit ja juusto kerroksittain suureen (noin 4 l) lasiseen tarjoiluastiaan.
Määrä Ainesosa 2 kpl maissia (esikeitetty) 2 kpl nippusipulia 1 kpl ruukku persiljaa 200 g (1 rasia) helmitomaatteja 100 g (1 rasia) rucolaa 1 kg erilaisia meloneja 200 g fetajuustoa - 2
Purista sitruunan mehu kulhoon. Vispaa öljy ohuena nauhana mehuun. Lisää loput vinegretin ainekset.
Määrä Ainesosa 1 dl sitruunamehua 1 dl oliiviöljyä 2 tl sinappia 1/2 tl suolaa 1 rkl vaaleaa siirappia 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 3
Tarjoa vinegrettiä salaatin kanssa.
Säilytä vinegretti kannellisessa lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy kylmässä noin viikon.
Ravintosisältö
322
Energiaa kcal
1346
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
17,4 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
322
Energiaa kcal
1346
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
17,4 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, 0.25 tl rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























