Grillatut maissit ja pehmeä maustevoi

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Grillatut maissit paahdetaan täplikkäiksi grillissä ja höystetään topakasti maustetulla pehmeällä voilla. Maustevoissa maistuvat chili, savupaprika ja valkosipuli.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
900 g(4 kpl) esikeitettyä maissia
1 rklrypsiöljyä

Maustevoi

75 gvoita
3/4 kplruukku lehtipersiljaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 1/2 rklsitruunamehua
1/2 tlsavupaprikajauhetta
1/4 tlchilihiutaleita
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä puoli tuntia. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita persilja, valkosipuli, sitruunamehu ja mausteet voin joukkoon.

    MääräAinesosa
    75 gvoita
    3/4 kplruukku lehtipersiljaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 1/2 rklsitruunamehua
    1/2 tlsavupaprikajauhetta
    1/4 tlchilihiutaleita
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Taputtele maissintähkät kuiviksi talouspaperilla. Puolita ne halutessasi tukevalla veitsellä. Sivele maissit öljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen, kunnes tähkät ovat sieltä täältä ruskistuneet ja läpeensä kuumia.

    MääräAinesosa
    900 g(4 kpl) esikeitettyä maissia
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Tarjoa maissit kuumina pehmeän voin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 28.10.2025

Samankaltaisia reseptejä