Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut maissit ja pehmeä maustevoi

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paahda maissintähkät täplikkäiksi grillissä ja höystä ne topakasti maustetulla pehmeällä voilla. Chilillä ja savupaprikalla maustetut maissit sopivat alkuruokasi sellaisenaan tai lisukkeeksi muille grilliruoille.

Ainekset

6 kpl
(3 pkt, à 450 g) esikeitettyä maissia
1 rkl
rypsiöljyä

Maustevoi

100 g
voita
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
suolaa
1 kpl
(ruukku) lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä puoli tuntia. Hienonna persilja ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita persiljasilppu, valkosipuli, sitruunamehu ja mausteet voin joukkoon.

100 g
voita
1 kpl
(ruukku) lehtipersiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
suolaa
2

Taputtele maissintähkät kuiviksi talouspaperilla. Puolita ne halutessasi tukevalla veitsellä. Sivele maissit öljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen, kunnes tähkät ovat sieltä täältä ruskistuneet ja läpeensä kuumia.

6 kpl
(3 pkt, à 450 g) esikeitettyä maissia
1 rkl
rypsiöljyä
3

Tarjoa maissit kuumina pehmeän voin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 18.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

360

1506

17,8 g

9,3 g

38,7 g

5,5 g

5,7 g

4,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli