Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisvartaat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pujota grillivartaisiin herkullista halloumijuustoa ja kesäisiä kasviksia, ja tee vastagrillatuille vartaille nerokas jälkimarinointi: sipaise kasvisvartaat valmiilla pestolla. Yrttikastike maustaa kuumat vartaat muutamassa minuutissa ihanaksi kesäruuaksi.

Ainekset

1 kpl
Kesäkurpitsa
200 g
halloumijuustoa
1 - 2 kpl
esikeitettyä maissia
200 g
tuoreita herkkusieniä
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
pestokastiketta

Lisäksi

varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 15 minuuttia, etteivät ne syty palamaan grillissä. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa halloumi reilunkokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi maissit tukevalla veitsellä. Leikkaa maissiviipaleisiin pienet ristiviillot keskelle, niin ne on helpompi pujottaa vartaisiin. Puhdista herkkusienet ja huuhtele tomaatit.

varrastikkuja
1 kpl
Kesäkurpitsa
200 g
halloumijuustoa
1 - 2 kpl
esikeitettyä maissia
200 g
tuoreita herkkusieniä
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
2

Pujota grillivartaisiin vuorotellen kasviksia ja halloumia. Sivele vartaat öljyllä.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Grillaa vartaita keskilämmöllä ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Sivele lämpimien vartaiden pintaan pestokastiketta. Tarjoa heti.

1 dl
pestokastiketta
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

429

1795

28,3 g

8,0 g

24,5 g

7,0 g

5,3 g

15,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli