Kasvisvartaat
30 min

Nappaa talteen!
Pujota grillivartaisiin herkullista halloumijuustoa ja kesäisiä kasviksia, ja tee vastagrillatuille vartaille nerokas jälkimarinointi: sipaise kasvisvartaat valmiilla pestolla. Yrttikastike maustaa kuumat vartaat muutamassa minuutissa ihanaksi kesäruuaksi.
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 450 g | (2 kpl) esikeitettyä maissia |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | pestokastiketta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| varrastikkuja | |
- 1.
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 15 minuuttia, etteivät ne syty palamaan grillissä. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa halloumi reilunkokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi maissit tukevalla veitsellä. Leikkaa maissiviipaleisiin pienet ristiviillot keskelle, niin ne on helpompi pujottaa vartaisiin. Puhdista herkkusienet ja huuhtele tomaatit.
- 2.
Pujota grillivartaisiin vuorotellen kasviksia ja halloumia. Sivele vartaat öljyllä.
- 3.
Grillaa vartaita keskilämmöllä ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Sivele lämpimien vartaiden pintaan pestokastiketta. Tarjoa heti.
Kasvisvartaat
Pujota grillivartaisiin herkullista halloumijuustoa ja kesäisiä kasviksia, ja tee vastagrillatuille vartaille nerokas jälkimarinointi: sipaise kasvisvartaat valmiilla pestolla. Yrttikastike maustaa kuumat vartaat muutamassa minuutissa ihanaksi kesäruuaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 200 g | halloumijuustoa |
| 450 g | (2 kpl) esikeitettyä maissia |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | pestokastiketta |
Lisäksi | |
| varrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 15 minuuttia, etteivät ne syty palamaan grillissä. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa halloumi reilunkokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi maissit tukevalla veitsellä. Leikkaa maissiviipaleisiin pienet ristiviillot keskelle, niin ne on helpompi pujottaa vartaisiin. Puhdista herkkusienet ja huuhtele tomaatit.
Määrä Ainesosa varrastikkuja 1 kpl kesäkurpitsa 200 g halloumijuustoa 450 g (2 kpl) esikeitettyä maissia 200 g tuoreita herkkusieniä 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja - 2
Pujota grillivartaisiin vuorotellen kasviksia ja halloumia. Sivele vartaat öljyllä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Grillaa vartaita keskilämmöllä ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Sivele lämpimien vartaiden pintaan pestokastiketta. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1 dl pestokastiketta
Ravintosisältö
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
28,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























