Kasvisvartaat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Pujota grillivartaisiin herkullista halloumijuustoa ja kesäisiä kasviksia, ja tee vastagrillatuille vartaille nerokas jälkimarinointi: sipaise kasvisvartaat valmiilla pestolla. Yrttikastike maustaa kuumat vartaat muutamassa minuutissa ihanaksi kesäruuaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkesäkurpitsa
200 ghalloumijuustoa
450 g(2 kpl) esikeitettyä maissia
200 gtuoreita herkkusieniä
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 rklrypsiöljyä
1 dlpestokastiketta

Lisäksi

varrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 15 minuuttia, etteivät ne syty palamaan grillissä. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa halloumi reilunkokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi maissit tukevalla veitsellä. Leikkaa maissiviipaleisiin pienet ristiviillot keskelle, niin ne on helpompi pujottaa vartaisiin. Puhdista herkkusienet ja huuhtele tomaatit.

    MääräAinesosa
    varrastikkuja
    1 kplkesäkurpitsa
    200 ghalloumijuustoa
    450 g(2 kpl) esikeitettyä maissia
    200 gtuoreita herkkusieniä
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
  2. 2

    Pujota grillivartaisiin vuorotellen kasviksia ja halloumia. Sivele vartaat öljyllä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Grillaa vartaita keskilämmöllä ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Sivele lämpimien vartaiden pintaan pestokastiketta. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 dlpestokastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä