Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuullota kasviksia öljyssä (1 rkl) 3−4 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää kookosmaito, vesi, riisi, inkivääri, limenmehu ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Mausta kaaliseos soijalla, fariinisokerilla ja pippurilla. Kaada härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Hienonna korianteri. Pese ja lohko limet. Tarjoa kaalilaatikko korianterin ja limen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
502
2097
28,0 g
13,7 g
42,7 g
14,3 g
7,5 g
15,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl inkivääriä hienonnettuna,
1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen),
ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli