Hauduta runsas pata tai keitä iso kattilallinen keittoa, josta riittää pitkään. Talvella maistuvat runsaat ja lämmittävät ruoat, joita voi myös pakastaa arkea helpottamaan.
Mehevät pataruoat uunissa ja liedellä
Hauduta runsas pata tai keitä iso kattilallinen keittoa, josta riittää pitkään. Talvella maistuvat runsaat ja lämmittävät ruoat, joita voi myös pakastaa arkea helpottamaan.
Juurekset ovat talviaikaan sopivia kasviksia, joiden maut pääsevät oikeuksiinsa etenkin uunissa paahdettuna. Vitamiinipitoiset sitrukset ovat talvella parhaimmillaan, ja niillä tuot uutta makua talvisiin salaatteihin ja salaatin kastikkeisiin.
Talven jälkiruoissa kannattaa hyödyntää kauden sitrushedelmiä. Ota ostoskoriin valikoima erilaisia sitruksia ja kokkaa makea aterian päätös tai raikas leivonnainen kahvin kanssa nautittavaksi.
Alkuvuosi on maukkaiden juhlapäivien aikaa. Runebergin päivänä herkutellaan kansallisrunoilijan leivoksilla, jonka maut voi leipoa myös kakun ja kääretortun muotoon. Laskiaisena nautitaan hernekeittoa sekä leivotaan perinteisiä laskiaispullia ja niiden uusia variaatioita. Kokeilisitko tänä vuonna laskiaispullapitkoa tai mantelicroissanteja, joissa maistuu laskiaispullasta tutut maut?
Ilahduta ystävää leivonnaisilla tai kokkaa maukas menu ja kutsu rakkaat yhteisen pöydän ääreen. Pienet itse tehdyt lahjat yllättävät myös ystävän iloisesti.
Kokkaa kätevä pikkujoulumenu pienistä sormisyötävistä tai kata pöytään fiinimpi kolmen ruokalajin ateria. Pikkujoulun naposteltavat sopivat mainiosti myös muihin talven juhliin ja illanistujaisiin!
Talven rakkaimmassa juhlassa maistuvat tutut joulumaut. Kokkaa perinteiset jouluruoat tai kokeile uusia reseptejä, jotka tuovat vaihtelua joulupöytään.