Laskiaispulla

arvosana5/5

(1)arvio
16 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Hillolla ja kermavaahdolla täytetyt laskiaispullat ovat talven klassikkoherkku. Valitse täytteen hillo makusi mukaan.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
3 dlmaitoa
25 g(½ pkt) hiivaa
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja

Voiteluun:

1 kplkananmuna
4 rklraesokeria tai mantelilastuja

Täyte:

2 dlhilloa
2 dl(1 pkt) vispi- tai kuohukermaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    3 dlmaitoa
  2. 2

    Siirrä maito kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita mausteet, sokeri ja kananmuna maitoon. Lisää vehnäjauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) hiivaa
    1 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    1/4 tlsuolaa
    1 tlkardemummaa
    8 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

  4. 4

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia uunissa 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

    MääräAinesosa
    4 rklraesokeria tai mantelilastuja
    1 kplkananmuna
  5. 5

    Anna pullien jäähtyä. Vaahdota kerma. Halkaise pullat. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 pkt) vispi- tai kuohukermaa
    2 dlhilloa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
6.9.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä