Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laskiaispulla

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Hillolla ja kermavaahdolla täytetyt laskiaispullat ovat talven klassikkoherkku. Valitse täytteen hillo makusi mukaan.

Ainekset

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja

Voiteluun:

1 kpl
kananmuna
4 rkl
raesokeria tai mantelilastuja

Täyte:

2 dl
Hilloa
2 dl
(1 pkt) vispi- tai kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~15
27
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.

100 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
2

Siirrä maito kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita mausteet, sokeri ja kananmuna maitoon. Lisää vehnäjauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

25 g
(½ pkt) hiivaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
suolaa
1 tl
Kardemummaa
8 dl
Vehnäjauhoja
3

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

4

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia uunissa 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

4 rkl
raesokeria tai mantelilastuja
1 kpl
kananmuna
5

Anna pullien jäähtyä. Vaahdota kerma. Halkaise pullat. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla.

2 dl
(1 pkt) vispi- tai kuohukermaa
2 dl
Hilloa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 27.1.2006
|
Muokattu: 19.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

273

1141

9,6 g

4,3 g

38,7 g

14,9 g

1,7 g

6,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli