Laskiaispulla
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hillolla ja kermavaahdolla täytetyt laskiaispullat ovat talven klassikkoherkku. Valitse täytteen hillo makusi mukaan.
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| Voiteluun: | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 rkl | raesokeria tai mantelilastuja |
| Täyte: | |
| 2 dl | hilloa |
| 2 dl | (1 pkt) vispi- tai kuohukermaa |
- 1.
Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
- 2.
Siirrä maito kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita mausteet, sokeri ja kananmuna maitoon. Lisää vehnäjauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- 3.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
- 4.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia uunissa 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
- 5.
Anna pullien jäähtyä. Vaahdota kerma. Halkaise pullat. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla.
Laskiaispulla
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Hillolla ja kermavaahdolla täytetyt laskiaispullat ovat talven klassikkoherkku. Valitse täytteen hillo makusi mukaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 rkl | raesokeria tai mantelilastuja |
Täyte: | |
| 2 dl | hilloa |
| 2 dl | (1 pkt) vispi- tai kuohukermaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata margariini kattilassa. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 3 dl maitoa - 2
Siirrä maito kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita mausteet, sokeri ja kananmuna maitoon. Lisää vehnäjauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) hiivaa 1 dl sokeria 1 kpl kananmuna 1/4 tl suolaa 1 tl kardemummaa 8 dl vehnäjauhoja - 3
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
- 4
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia uunissa 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Määrä Ainesosa 4 rkl raesokeria tai mantelilastuja 1 kpl kananmuna - 5
Anna pullien jäähtyä. Vaahdota kerma. Halkaise pullat. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 pkt) vispi- tai kuohukermaa 2 dl hilloa
Ravintosisältö
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
9,6 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,7 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
9,6 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,7 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























