Mantelicroissantit

arvosana5/5

(6)arviota
6 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Pinnalta rapeat croissantit kätkevät sisäänsä samettisen mantelitäytteen. Tee mantelicroissanteista helpot laskiaispullat täyttämällä ne kermavaahdolla ja vadelmilla.

Ainekset

MääräAinesosa
6 kplcroissanteja

Mantelitäyte

50 gvoita
1 dltomusokeria
1 kplkananmuna
80 g(1 ps) mantelijauhetta
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

mantelilastuja
tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Jos käytät pakastecroissanteja, paista ne pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin.

    MääräAinesosa
    6 kplcroissanteja
  2. 2

    Sekoita pehmeä voi ja muut täytteen ainekset kulhossa ja vatkaa hetki.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 dltomusokeria
    1 kplkananmuna
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Leikkaa jäähtyneisiin croissanteihin ”tasku”. Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Painele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut paahteista väriä.

    MääräAinesosa
    mantelilastuja
  4. 4

    Siivilöi hetken jäähtyneiden croissantien pintaan tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Vinkki: Täytä croissantit kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla.

Hyvästi hävikki: Valmista mantelicroissantit edellispäivän kuivahtaneista croissanteista. Kasta croissantit nopeasti ennen täyttämistä 2 desilitraan maitoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl croissanteja, mantelilastuja, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä