Mantelicroissantit
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinnalta rapeat croissantit kätkevät sisäänsä samettisen mantelitäytteen. Tee mantelicroissanteista helpot laskiaispullat täyttämällä ne kermavaahdolla ja vadelmilla.
| 6 kpl | croissanteja |
| Mantelitäyte | |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| mantelilastuja | |
| tomusokeria | |
- 1.
Jos käytät pakastecroissanteja, paista ne pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin.
- 2.
Sekoita pehmeä voi ja muut täytteen ainekset kulhossa ja vatkaa hetki.
- 3.
Leikkaa jäähtyneisiin croissanteihin ”tasku”. Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Painele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut paahteista väriä.
- 4.
Siivilöi hetken jäähtyneiden croissantien pintaan tomusokeria.
Mantelicroissantit
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Pinnalta rapeat croissantit kätkevät sisäänsä samettisen mantelitäytteen. Tee mantelicroissanteista helpot laskiaispullat täyttämällä ne kermavaahdolla ja vadelmilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | croissanteja |
Mantelitäyte | |
| 50 g | voita |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| mantelilastuja | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Jos käytät pakastecroissanteja, paista ne pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin.
Määrä Ainesosa 6 kpl croissanteja - 2
Sekoita pehmeä voi ja muut täytteen ainekset kulhossa ja vatkaa hetki.
Määrä Ainesosa 50 g voita 1 dl tomusokeria 1 kpl kananmuna 80 g (1 ps) mantelijauhetta 1 tl vaniljasokeria - 3
Leikkaa jäähtyneisiin croissanteihin ”tasku”. Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Painele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut paahteista väriä.
Määrä Ainesosa mantelilastuja - 4
Siivilöi hetken jäähtyneiden croissantien pintaan tomusokeria.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Vinkki: Täytä croissantit kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla.
Hyvästi hävikki: Valmista mantelicroissantit edellispäivän kuivahtaneista croissanteista. Kasta croissantit nopeasti ennen täyttämistä 2 desilitraan maitoa.
Ravintosisältö
236
Energiaa kcal
989
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,7 g
Hiilihydraatteja
15,7 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
236
Energiaa kcal
989
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,7 g
Hiilihydraatteja
15,7 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl croissanteja, mantelilastuja, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























