Laskiaispullapitko
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Laskiaispulla on nyt hauskasti jaettava pullapitko! Helppo ja herkullinen laskiaispitko valmistuu alle vartissa.
| 435 g | (1 kpl) pullapitko |
| 2 dl | (1 tlk) vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vadelmahilloa |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
- 1.
Halkaise pitko pituussuunnassa.
- 2.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
- 3.
Levitä tai pursota hillo pullan pohjalle raidaksi. Levitä tai pursota kerma pohjan päälle. Ripottele vadelmat kerman pinnalle ja nosta kansi päälle.
- 4.
Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.
Laskiaispullapitko
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Laskiaispulla on nyt hauskasti jaettava pullapitko! Helppo ja herkullinen laskiaispitko valmistuu alle vartissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 435 g | (1 kpl) pullapitko |
| 2 dl | (1 tlk) vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vadelmahilloa |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
Valmistus
- 1
Halkaise pitko pituussuunnassa.
Määrä Ainesosa 435 g (1 kpl) pullapitko - 2
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 tlk) vispikermaa 1 rkl sokeria - 3
Levitä tai pursota hillo pullan pohjalle raidaksi. Levitä tai pursota kerma pohjan päälle. Ripottele vadelmat kerman pinnalle ja nosta kansi päälle.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vadelmahilloa 125 g (1 rs) vadelmia - 4
Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.
Vinkki: Näin valmistat pullapitkon itse: Neljällä letitetty pullapitko. Toisen pitkoista voi pakastaa.
Ravintosisältö
230
Energiaa kcal
963
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
230
Energiaa kcal
963
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























