Täytetty lettu on retroherkku, joka pääsee välillä lähes unohtumaan. Ja se on harmi, sillä lettutarjoilusta pitävät yleensä kaikki. Mitä jos järjestäisitkin talvilomalla tai viikonloppuna lettukestit, joissa pääosan saavat ruokaisat täytetyt letut!
Täytetyt letut on helppo valmistaa, sillä suolaisen lettutaikinan ainekset löytyvät monelta jo keittiön perusraaka-aineista. Täytteet ja tahnat valmistuvat hetkessä – ja täytteisiin voi suhtautua vieläkin rennommin: erilaisia tahnoja ja vaikkapa kalasalaatteja saa kaupan hyllyltä valmiina.
Kun ryhdyt paistamaan lettuja, muista muutama niksi. Jos taikinaan mahdollisesti jäävät jauhokokkareet huolestuttavat, sekoita jauhot ensin pienempään määrään nestettä, sekoita tasaiseksi ja lisää vasta sitten loput nesteestä. Taikinan on hyvä antaa myös tekeytyä ennen paistamista ainakin puolen tunnin ajan. Jauhot ehtivät tällöin turvota nesteessä.
Ja paistamisessa ei kannata heti hermostua: ensimmäinen lettu epäonnistuu lähes aina.