Feta-kesäkurpitsaletut

Arvostele resepti
16 Kappaletta

15 min

Paista lounaalle pino helppoja feta-kesäkurpitsalettuja ja tarjoa ne esimerkiksi kermaviilistä ja hienonnetusta ruohosipulista sekoitetun kastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gkesäkurpitsaa
100 gfetajuustoa
3 rklhienonnettua ruohosipulia
2 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tltimjamia

Paistamiseen

öljyä tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Raasta kesäkurpitsa ja feta karkeaksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    100 gfetajuustoa
    500 gkesäkurpitsaa
  2. 2

    Sekoita joukkoon ruohosipuli, munat, vehnäjauhot ja mausteet. Paista seoksesta ohukaispannussa ohukaisia.

    MääräAinesosa
    3 rklhienonnettua ruohosipulia
    2 kplkananmunaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tltimjamia
    öljyä tai margariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Hienonnettua ruohosipulia, 0,5 tl Timjamia, öljyä tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä