Tässä on retroherkku, joka kelpaa kaikille: paista kasa lettuja, täytä ne herkullisella sienimuhennoksella ja gratinoi vielä kuumassa uunissa. Herkkusienten ohella muhennokseen sopivat myös monet metsäsienet, kuten tatit, kantarellit ja suppilovahverot.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Lettutaikina

2 kplkananmunaa
1 lkivennäisvettä
2 dlmaitojauhetta
6 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
100 gsulatettua margariinia tai voita

Täyte

600 gherkkusieniä
2 rklmargariinia
3 rklvehnäjauhoja
2 rklsoijakastiketta
1 kpl(200 g) maustettua tuorejuustoa, esim. pippuri
2 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista isoja lettuja pannulla tai muurinpohjapannulla. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan.

  2. 2

    Harjaa sienet pullasudilla puhtaiksi. Viipaloi sienet ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää joukkoon rasvanokare ja jauhot. Kääntele hetki. Lisää joukkoon soijakastike ja tuorejuusto. Nosta pannu syrjään ja sekoita ainekset niin, että juusto sulaa.

  3. 3

    Täytä letut täytteellä ja kääri rullalle. Nosta letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi kuumien grillivastusten alla noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä