Sienikrepit

Nappaa talteen!
Tässä on retroherkku, joka kelpaa kaikille: paista kasa lettuja, täytä ne herkullisella sienimuhennoksella ja gratinoi vielä kuumassa uunissa. Herkkusienten ohella muhennokseen sopivat myös monet metsäsienet, kuten tatit, kantarellit ja suppilovahverot.
| Lettutaikina | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 l | kivennäisvettä |
| 2 dl | maitojauhetta |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | sulatettua margariinia tai voita |
| Täyte | |
| 600 g | herkkusieniä |
| 2 rkl | margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 kpl | (200 g) maustettua tuorejuustoa, esim. pippuri |
| 2 dl | juustoraastetta |
- 1.
Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista isoja lettuja pannulla tai muurinpohjapannulla. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan.
- 2.
Harjaa sienet pullasudilla puhtaiksi. Viipaloi sienet ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää joukkoon rasvanokare ja jauhot. Kääntele hetki. Lisää joukkoon soijakastike ja tuorejuusto. Nosta pannu syrjään ja sekoita ainekset niin, että juusto sulaa.
- 3.
Täytä letut täytteellä ja kääri rullalle. Nosta letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi kuumien grillivastusten alla noin 5 minuuttia.
Sienikrepit
Tässä on retroherkku, joka kelpaa kaikille: paista kasa lettuja, täytä ne herkullisella sienimuhennoksella ja gratinoi vielä kuumassa uunissa. Herkkusienten ohella muhennokseen sopivat myös monet metsäsienet, kuten tatit, kantarellit ja suppilovahverot.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Lettutaikina | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 l | kivennäisvettä |
| 2 dl | maitojauhetta |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | sulatettua margariinia tai voita |
Täyte | |
| 600 g | herkkusieniä |
| 2 rkl | margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 kpl | (200 g) maustettua tuorejuustoa, esim. pippuri |
| 2 dl | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista isoja lettuja pannulla tai muurinpohjapannulla. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan.
- 2
Harjaa sienet pullasudilla puhtaiksi. Viipaloi sienet ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää joukkoon rasvanokare ja jauhot. Kääntele hetki. Lisää joukkoon soijakastike ja tuorejuusto. Nosta pannu syrjään ja sekoita ainekset niin, että juusto sulaa.
- 3
Täytä letut täytteellä ja kääri rullalle. Nosta letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi kuumien grillivastusten alla noin 5 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












