Letut savulohitäytteellä
60 min

Nappaa talteen!
Täytetyt letut maistuvat savulohen kanssa taivaallisilta! Paista taikinasta pannun kokoisia räiskäleitä, ja täytä isot letut helpolla kermaisella lohitäytteellä. Koska savukala on suolaista, lisää taikinaan ja täytteeseen maltillisesti suolaa.
| 25 g | margariinia |
| 5 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | ohrajauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lohitäyte | |
|---|---|
| 300 g | lämminsavulohta |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| Paistamiseen | |
| margariinia | |
- 1.
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa maito ja munat kulhossa. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Lisää lopuksi margariini. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
- 2.
Valmista täyte. Perkaa kalasta nahka ja ruodot pois. Paloittele kala ja sekoita se kermaviiliin. Mausta seos pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä. Laita täyte jääkaappiin lettujen paistamisen ajaksi.
- 3.
Kuumenna rasvaa pannulla ja paista taikinasta pannun kokoisia isoja lettuja. Tarjoa letut savulohitäytteen kanssa.
Letut savulohitäytteellä
Täytetyt letut maistuvat savulohen kanssa taivaallisilta! Paista taikinasta pannun kokoisia räiskäleitä, ja täytä isot letut helpolla kermaisella lohitäytteellä. Koska savukala on suolaista, lisää taikinaan ja täytteeseen maltillisesti suolaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 25 g | margariinia |
| 5 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | ohrajauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
Lohitäyte | |
| 300 g | lämminsavulohta |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Paistamiseen | |
| margariinia | |
Valmistus
- 1
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa maito ja munat kulhossa. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Lisää lopuksi margariini. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 25 g margariinia 5 dl maitoa 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl ohrajauhoja 1/4 tl suolaa - 2
Valmista täyte. Perkaa kalasta nahka ja ruodot pois. Paloittele kala ja sekoita se kermaviiliin. Mausta seos pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä. Laita täyte jääkaappiin lettujen paistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 300 g lämminsavulohta 1 dl kermaviiliä 1 rkl sitruunamehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl ruukkua tilliä - 3
Kuumenna rasvaa pannulla ja paista taikinasta pannun kokoisia isoja lettuja. Tarjoa letut savulohitäytteen kanssa.
Määrä Ainesosa margariinia
Vinkki! Jos paistat taikinasta muurinpohjalettuja, tuplaa taikinan määrä.
Ravintosisältö
160
Energiaa kcal
669
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
160
Energiaa kcal
669
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























