Letut savulohitäytteellä

Arvostele resepti
10 Palaa

60 min

Täytetyt letut maistuvat savulohen kanssa taivaallisilta! Paista taikinasta pannun kokoisia räiskäleitä, ja täytä isot letut helpolla kermaisella lohitäytteellä. Koska savukala on suolaista, lisää taikinaan ja täytteeseen maltillisesti suolaa.

Ainekset

MääräAinesosa
25 gmargariinia
5 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlohrajauhoja
1/4 tlsuolaa

Lohitäyte

300 glämminsavulohta
1 dlkermaviiliä
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklsitruunamehua
1/2 kplruukkua tilliä

Paistamiseen

margariinia

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa maito ja munat kulhossa. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Lisää lopuksi margariini. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    25 gmargariinia
    5 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlohrajauhoja
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista täyte. Perkaa kalasta nahka ja ruodot pois. Paloittele kala ja sekoita se kermaviiliin. Mausta seos pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä. Laita täyte jääkaappiin lettujen paistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    300 glämminsavulohta
    1 dlkermaviiliä
    1 rklsitruunamehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplruukkua tilliä
  3. 3

    Kuumenna rasvaa pannulla ja paista taikinasta pannun kokoisia isoja lettuja. Tarjoa letut savulohitäytteen kanssa.

    MääräAinesosa
    margariinia

Vinkki! Jos paistat taikinasta muurinpohjalettuja, tuplaa taikinan määrä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä