Jauhelihalla täytetyt kaaliletut
60 min

Nappaa talteen!
Täytä letut lempeällä jauhelihapaistoksella ja tarjoa pikapuolukkahillon kanssa. Varhaiskaali tuo lettutaikinaan makeutta ja rapeutta.
| TAIKINA | |
|---|---|
| 300 g | (1/3) varhaiskaalia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| TÄYTE | |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1 tl | pippuriseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 dl | (1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta (emmental) |
| PUOLUKKAHILLO | |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 3 rkl | hillosokeria |
| LISÄKSI | |
| rypsiöljyä | |
- 1.
Huuhtele kaali. Raasta isolla terällä niin, että vain kova kanta jää jäljelle. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita kaali, maito, jauhot ja suola joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.
- 2.
Sekoita puolukat ja hillosokeri mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla minuutti, sekoita ja kuumenna vielä minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ennen tarjoamista.
- 3.
Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta pippuriseoksella ja suolalla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ranskankerma jauhelihaan.
- 4.
Sekoita lettutaikinaa niin, että pohjalle painunut kaaliraaste sekoittuu taikinaan. Paista taikinasta lettuja kevyesti öljytyllä pannulla. Täytä letut jauhelihaseoksella, ruohosipulilla ja juustolla. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Täytä letut lempeällä jauhelihapaistoksella ja tarjoa pikapuolukkahillon kanssa. Varhaiskaali tuo lettutaikinaan makeutta ja rapeutta.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
TAIKINA | |
| 300 g | (1/3) varhaiskaalia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | maitoa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
TÄYTE | |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1 tl | pippuriseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 dl | (1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta (emmental) |
PUOLUKKAHILLO | |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 3 rkl | hillosokeria |
LISÄKSI | |
| rypsiöljyä | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali. Raasta isolla terällä niin, että vain kova kanta jää jäljelle. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita kaali, maito, jauhot ja suola joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 300 g (1/3) varhaiskaalia 2 kpl kananmunaa 5 dl maitoa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa - 2
Sekoita puolukat ja hillosokeri mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla minuutti, sekoita ja kuumenna vielä minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 2 dl pakastepuolukoita 3 rkl hillosokeria - 3
Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta pippuriseoksella ja suolalla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ranskankerma jauhelihaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa rypsiöljyä 1 tl pippuriseosta 1/2 tl suolaa 150 g (1 prk) ranskankermaa - 4
Sekoita lettutaikinaa niin, että pohjalle painunut kaaliraaste sekoittuu taikinaan. Paista taikinasta lettuja kevyesti öljytyllä pannulla. Täytä letut jauhelihaseoksella, ruohosipulilla ja juustolla. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä 2 dl (1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna 150 g (1 ps) juustoraastetta (emmental)
Vinkki: Kaaliletut ja puolukkahillo maistuvat myös sellaisenaan ilman lihaisaa täytettä.
Ravintosisältö
374
Energiaa kcal
1565
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
374
Energiaa kcal
1565
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























