Huuhtele kaali. Raasta isolla terällä niin, että vain kova kanta jää jäljelle. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita kaali, maito, jauhot ja suola joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.
Sekoita puolukat ja hillosokeri mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla minuutti, sekoita ja kuumenna vielä minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ennen tarjoamista.
Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta pippuriseoksella ja suolalla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ranskankerma jauhelihaan.
Sekoita lettutaikinaa niin, että pohjalle painunut kaaliraaste sekoittuu taikinaan. Paista taikinasta lettuja kevyesti öljytyllä pannulla. Täytä letut jauhelihaseoksella, ruohosipulilla ja juustolla. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Vinkki: Kaaliletut ja puolukkahillo maistuvat myös sellaisenaan ilman lihaisaa täytettä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1565
374
20,3 g
10,4 g
25,0 g
10,0 g
2,3 g
22,0 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli