Jauhelihalla täytetyt kaaliletut

arvosana4/5

(3)arviota
8 Annosta

60 min

Täytä letut lempeällä jauhelihapaistoksella ja tarjoa pikapuolukkahillon kanssa. Varhaiskaali tuo lettutaikinaan makeutta ja rapeutta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

TAIKINA

300 g(1/3) varhaiskaalia
2 kplkananmunaa
5 dlmaitoa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa

TÄYTE

400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 tlpippuriseosta
1/2 tlsuolaa
150 g(1 prk) ranskankermaa
2 dl(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
150 g(1 ps) juustoraastetta (emmental)

PUOLUKKAHILLO

2 dlpakastepuolukoita
3 rklhillosokeria

LISÄKSI

rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali. Raasta isolla terällä niin, että vain kova kanta jää jäljelle. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita kaali, maito, jauhot ja suola joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    300 g(1/3) varhaiskaalia
    2 kplkananmunaa
    5 dlmaitoa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita puolukat ja hillosokeri mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla minuutti, sekoita ja kuumenna vielä minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    2 dlpakastepuolukoita
    3 rklhillosokeria
  3. 3

    Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta pippuriseoksella ja suolalla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ranskankerma jauhelihaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
    rypsiöljyä
    1 tlpippuriseosta
    1/2 tlsuolaa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
  4. 4

    Sekoita lettutaikinaa niin, että pohjalle painunut kaaliraaste sekoittuu taikinaan. Paista taikinasta lettuja kevyesti öljytyllä pannulla. Täytä letut jauhelihaseoksella, ruohosipulilla ja juustolla. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä
    2 dl(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
    150 g(1 ps) juustoraastetta (emmental)

Vinkki: Kaaliletut ja puolukkahillo maistuvat myös sellaisenaan ilman lihaisaa täytettä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä