Jauhelihalla täytetyt kaaliletut | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jauhelihalla täytetyt kaaliletut

Jauhelihalla täytetyt kaaliletut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Täytä letut lempeällä jauhelihapaistoksella ja tarjoa pikapuolukkahillon kanssa. Varhaiskaali tuo lettutaikinaan makeutta ja rapeutta.

Ainekset

taikina

300 g
(1/3) varhaiskaalia
2 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa

täyte

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 tl
pippuriseosta
1/2 tl
suolaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta (Emmental)

puolukkahillo

2 dl
pakastepuolukoita
3 rkl
hillosokeria

lisäksi

rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali. Raasta isolla terällä niin, että vain kova kanta jää jäljelle. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita kaali, maito, jauhot ja suola joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.

300 g
(1/3) varhaiskaalia
2 kpl
kananmunaa
5 dl
maitoa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2

Sekoita puolukat ja hillosokeri mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla minuutti, sekoita ja kuumenna vielä minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ennen tarjoamista.

2 dl
pakastepuolukoita
3 rkl
hillosokeria
3

Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta pippuriseoksella ja suolalla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ranskankerma jauhelihaan.

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
rypsiöljyä
1 tl
pippuriseosta
1/2 tl
suolaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
4

Sekoita lettutaikinaa niin, että pohjalle painunut kaaliraaste sekoittuu taikinaan. Paista taikinasta lettuja kevyesti öljytyllä pannulla. Täytä letut jauhelihaseoksella, ruohosipulilla ja juustolla. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

rypsiöljyä
2 dl
(1 ruukku) ruohosipulia hienonnettuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta (Emmental)

Vinkki: Kaaliletut ja puolukkahillo maistuvat myös sellaisenaan ilman lihaisaa täytettä.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1565

374

20,3 g

10,4 g

25,0 g

10,0 g

2,3 g

22,0 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli