Pinaattiletut kolmella täytteellä

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Valmiista pinaattiohukaisista teet pikapikaa täytettyjä lettuja. Valitse täyte makusi mukaan: lusikoi väliin raikasta raejuustoa ja porkkanaa, paprikalla piristettyä kinkku-juustotäytettä tai tacomausteella terästettyä tonnikalaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Raejuusto-porkkanatäytteiset pinaattiletut

400 gpinaattiohukaisia
2 kplporkkanaa
1/2 kplruukku basilikaa
200 graejuustoa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 rklmargariinia

Kinkku-juustotäytteiset pinaattiletut

400 gpinaattiohukaisia
75 gjuustoa
1 kplsuippopaprikaa
100 gpalvikinkkua
1 tloreganoa
2 rklmargariinia

Tonnikala-juustotäytteiset pinaattiletut

400 gpinaattiohukaisia
150 g(1 prk 220/150 g) tonnikalaa
150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
2 tltacomausteseosta
2 kpltomaattia
2 rklmargariinia

Valmistus

  1. 1

    Porkkana-raejuustotäytteiset pinaattiletut

    • Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.

    • Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienolla terällä. Silppua basilika. Sekoita basilika ja raejuusto porkkanaraasteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte lettujen päälle ja painele lusikalla tiiviiksi. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.

    • Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.

    • Koristele valmiit letut basilikalla.

    MääräAinesosa
    400 gpinaattiohukaisia
    2 kplporkkanaa
    1/2 kplruukku basilikaa
    200 graejuustoa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 rklmargariinia
  2. 2

    Kinkku-juustotäytteiset pinaattiletut

    • Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.

    • Viipaloi juusto ja paprika. Jaa juustot, kinkkuviipaleet ja pari paprikarengasta kullekin letulle. Ripottele oreganoa mausteeksi. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.

    • Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.

    • Koristele valmiit letut lopuilla paprikarenkailla.

    MääräAinesosa
    400 gpinaattiohukaisia
    75 gjuustoa
    1 kplsuippopaprikaa
    100 gpalvikinkkua
    1 tloreganoa
    2 rklmargariinia
  3. 3

    Tonnikala-juustotäytteiset pinaattiletut

    • Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.

    • Hienonna tonnikala kulhossa haarukalla. Sekoita juustoraaste ja tacomausteseos hyvin joukkoon. Viipaloi tomaatit. Painele täyte letuille ja lisää tomaattiviipaleet. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.

    • Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.

    MääräAinesosa
    400 gpinaattiohukaisia
    150 g(1 prk 220/150 g) tonnikalaa
    150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
    2 tltacomausteseosta
    2 kpltomaattia
    2 rklmargariinia

Ravintosisältö laskettu raejuusto-porkkana täytteisille pinaattiletuille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Panu Pälviä
30.1.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä