Pinaattiletut kolmella täytteellä
15 min

Nappaa talteen!
Valmiista pinaattiohukaisista teet pikapikaa täytettyjä lettuja. Valitse täyte makusi mukaan: lusikoi väliin raikasta raejuustoa ja porkkanaa, paprikalla piristettyä kinkku-juustotäytettä tai tacomausteella terästettyä tonnikalaa.
| Raejuusto-porkkanatäytteiset pinaattiletut | |
|---|---|
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
| 200 g | raejuustoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | margariinia |
| Kinkku-juustotäytteiset pinaattiletut | |
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 75 g | juustoa |
| 1 kpl | suippopaprikaa |
| 100 g | palvikinkkua |
| 1 tl | oreganoa |
| 2 rkl | margariinia |
| Tonnikala-juustotäytteiset pinaattiletut | |
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 150 g | (1 prk 220/150 g) tonnikalaa |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 2 tl | tacomausteseosta |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | margariinia |
- 1.
Porkkana-raejuustotäytteiset pinaattiletut
• Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.
• Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienolla terällä. Silppua basilika. Sekoita basilika ja raejuusto porkkanaraasteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte lettujen päälle ja painele lusikalla tiiviiksi. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.
• Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.
• Koristele valmiit letut basilikalla.
- 2.
Kinkku-juustotäytteiset pinaattiletut
• Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.
• Viipaloi juusto ja paprika. Jaa juustot, kinkkuviipaleet ja pari paprikarengasta kullekin letulle. Ripottele oreganoa mausteeksi. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.
• Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.
• Koristele valmiit letut lopuilla paprikarenkailla.
- 3.
Tonnikala-juustotäytteiset pinaattiletut
• Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.
• Hienonna tonnikala kulhossa haarukalla. Sekoita juustoraaste ja tacomausteseos hyvin joukkoon. Viipaloi tomaatit. Painele täyte letuille ja lisää tomaattiviipaleet. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.
• Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.
Pinaattiletut kolmella täytteellä
Valmiista pinaattiohukaisista teet pikapikaa täytettyjä lettuja. Valitse täyte makusi mukaan: lusikoi väliin raikasta raejuustoa ja porkkanaa, paprikalla piristettyä kinkku-juustotäytettä tai tacomausteella terästettyä tonnikalaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Raejuusto-porkkanatäytteiset pinaattiletut | |
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
| 200 g | raejuustoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | margariinia |
Kinkku-juustotäytteiset pinaattiletut | |
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 75 g | juustoa |
| 1 kpl | suippopaprikaa |
| 100 g | palvikinkkua |
| 1 tl | oreganoa |
| 2 rkl | margariinia |
Tonnikala-juustotäytteiset pinaattiletut | |
| 400 g | pinaattiohukaisia |
| 150 g | (1 prk 220/150 g) tonnikalaa |
| 150 g | (1 ps) emmentaljuustoraastetta |
| 2 tl | tacomausteseosta |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | margariinia |
Valmistus
- 1
Porkkana-raejuustotäytteiset pinaattiletut
• Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.
• Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienolla terällä. Silppua basilika. Sekoita basilika ja raejuusto porkkanaraasteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte lettujen päälle ja painele lusikalla tiiviiksi. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.
• Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.
• Koristele valmiit letut basilikalla.
Määrä Ainesosa 400 g pinaattiohukaisia 2 kpl porkkanaa 1/2 kpl ruukku basilikaa 200 g raejuustoa 1/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl margariinia - 2
Kinkku-juustotäytteiset pinaattiletut
• Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.
• Viipaloi juusto ja paprika. Jaa juustot, kinkkuviipaleet ja pari paprikarengasta kullekin letulle. Ripottele oreganoa mausteeksi. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.
• Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.
• Koristele valmiit letut lopuilla paprikarenkailla.
Määrä Ainesosa 400 g pinaattiohukaisia 75 g juustoa 1 kpl suippopaprikaa 100 g palvikinkkua 1 tl oreganoa 2 rkl margariinia - 3
Tonnikala-juustotäytteiset pinaattiletut
• Levitä puolet ohukaisista työlaudalle.
• Hienonna tonnikala kulhossa haarukalla. Sekoita juustoraaste ja tacomausteseos hyvin joukkoon. Viipaloi tomaatit. Painele täyte letuille ja lisää tomaattiviipaleet. Paina loput ohukaiset täytteen päälle.
• Kuumenna 1 rkl margariinia paistinpannulla. Laske lieden teho puoleen. Paista ohukaiset kahdessa erässä kuumiksi, noin 3–4 minuuttia/puoli.
Määrä Ainesosa 400 g pinaattiohukaisia 150 g (1 prk 220/150 g) tonnikalaa 150 g (1 ps) emmentaljuustoraastetta 2 tl tacomausteseosta 2 kpl tomaattia 2 rkl margariinia
Ravintosisältö laskettu raejuusto-porkkana täytteisille pinaattiletuille.
Ravintosisältö
293
Energiaa kcal
1226
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1226
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























