Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunaletut ja tonnikalatahna

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista blinejä muistuttavia paksuhkoja perunalettuja ja tarjoa ne tonnikalatahnan kanssa.

Ainekset

500 g
Rosamunda-perunoita
1 tl
Suolaa
3 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Kermaviiliä

Paistamiseen

voita ja öljyä

Tonnikalatahna

185 g
(1 tlk) tonnikalaa
1/2 kpl
sipulia
1 kpl
suolakurkku
1/2 dl
kermaviiliä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori, keitä ja soseuta perunat. Mausta sose suolalla ja anna jäähtyä. Lisää munat, vehnäjauho-leivinjauheseos ja kermaviili.

500 g
Rosamunda-perunoita
1 tl
Suolaa
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Kermaviiliä
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2

Paista taikinasta lettupannulla voi-öljyseoksessa paksuhkoja lettuja.

voita ja öljyä
3

Hienonna tonnikala haarukalla. Lisää hienonnettu sipuli ja suolakurkku sekä kermaviili. Mausta mustapippurilla. Tarjoa tahna kuumien lettujen kanssa.

185 g
(1 tlk) Tonnikalaa
1/2 kpl
Sipulia
1 kpl
Suolakurkku
1/2 dl
Kermaviiliä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 8.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1258

12,5 g

5,5 g

25,3 g

3,0 g

1,5 g

20,0 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita ja öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli