Perunaletut ja tonnikalatahna | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perunaletut ja tonnikalatahna

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Rosamunda-perunoita
3 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Kermaviiliä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Tonnikalaa (185 g)
1 kpl
Suolakurkku
1/2 dl
Kermaviiliä
1/2 kpl
Sipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori, keitä ja soseuta perunat. Mausta sose suolalla ja anna jäähtyä. Lisää munat, vehnäjauho-leivinjauheseos ja kermaviili. Paista taikinasta lettupannulla voi-öljyseoksessa paksuhkoja lettuja. Hienonna tonnikala haarukalla. Lisää hienonnettu sipuli ja suolakurkku sekä kermaviili. Mausta mustapippurilla. Tarjoa tahna kuumien lettujen kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1148

274

11,8 g

5,5 g

24,8 g

3,0 g

1,5 g

16,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli