Perunaletut ja tonnikalatahna

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Paista blinejä muistuttavia paksuhkoja perunalettuja ja tarjoa ne tonnikalatahnan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 grosamunda-perunoita
1 tlsuolaa
3 kplkananmunaa
1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 1/2 dlkermaviiliä

Paistamiseen

voita ja öljyä

Tonnikalatahna

185 g (1 tlk) tonnikalaa
1/2 kplsipulia
1 kpl suolakurkku
1/2 dlkermaviiliä
1/4 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori, keitä ja soseuta perunat. Mausta sose suolalla ja anna jäähtyä. Lisää munat, vehnäjauho-leivinjauheseos ja kermaviili.

    MääräAinesosa
    500 grosamunda-perunoita
    1 tlsuolaa
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlkermaviiliä
    1/2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Paista taikinasta lettupannulla voi-öljyseoksessa paksuhkoja lettuja.

    MääräAinesosa
    voita ja öljyä
  3. 3

    Hienonna tonnikala haarukalla. Lisää hienonnettu sipuli ja suolakurkku sekä kermaviili. Mausta mustapippurilla. Tarjoa tahna kuumien lettujen kanssa.

    MääräAinesosa
    185 g(1 tlk) tonnikalaa
    1/2 kplsipulia
    1 kplsuolakurkku
    1/2 dlkermaviiliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita ja öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä