Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen mutkattomat lisukkeet saavat makua yrteistä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.2.2024
|
Muokattu: 19.2.2024
Helpot ja herkulliset lisukkeet ilahduttavat pääsiäisen juhlapöydässä karitsan, kanan ja vegepääruokien rinnalla. Peruna, parsa ja porkkanat muuttuvat juhlaviksi lisukkeiksi, kun käytät maustamiseen aromikkaita yrttejä.

Lusikoi perunoille italialaista yrttikastiketta

Paahda perunat uunissa pehmeiksi ja mausta ne vihreällä gremolata-kastikkeella, joka valmistuu nopeasti valkosipulista, lehtipersiljasta, sitruunasta ja oliiviöljystä. Nämä yrttiset perunat ovat täydellinen pari feta-karitsapullille.

Basilika maustaa pääsiäispöydän salaatin kastikkeen

Keväisessä salaatissa yhdistyvät raikas hunajameloni, suolainen ilmakuivattu kinkku ja kermainen mozzarella. Raikas, kirpeän makea lime-basilikavinegretti kokoaa salaatin maut yhteen.

Rakuuna tekee edullisesta porkkanasta juhlapöytään sopivan

Etenkin ranskalaisessa keittiössä paljon käytetty rakuuna on oiva makupari porkkanalle. Keitä porkkanaviipaleet napakan kypsiksi ja lisää kuumien porkkanoiden joukkoon voita, juoksevaa hunajaa ja kuivattua rakuunaa. Valkosipulin ystävä voi lisätä joukkoon myös hienonnetun valkosipulinkynnen.

Minttu viimeistelee paistettujen parsojen maun

Kauden ensimmäiset vihreät parsat nautitaan yksinkertaisesti pannulla rapeiksi paistettuna. Mausta parsat chiliripauksella ja tarjoa vaahdotetusta vegefetasta tehdyltä pediltä. Viimeistele hienostunut lisuke paahdetuilla mantelilastuilla ja aromikkaalla mintulla. Lisää halutessasi päälle vielä syötäviä kukkia. Kokeile reseptiä myös korvaamalla parsa varsiparsakaalilla eli Bimillä.

Lisää ideoita pääsiäispöytään