Paistetut tankoparsat
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkulliset paistetut tankoparsat tarjotaan vaahdotetun, vegaanisen juuston ja mantelilastujen kanssa.
| 500 g | (1 pkt) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
| Vegaaninen juustovaahto | |
|---|---|
| 200 g | 1 prk (200 g) vegaanisia salaattikuutioita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | kaurafraichea |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Koristeluun | |
| minttua | |
| syötäviä kukkia | |
- 1.
Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Paista parsat pannulla öljyssä rapeiksi muutamassa erässä. Mausta suolalla ja chilillä.
- 2.
Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
- 3.
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Vatkaa vaahdon ainekset keskenään sähkövatkaimella tai käsin.
- 4.
Levitä vaahto laakealle lautaselle. Nosta päälle parsat. Ripottele mantelilastut pinnalle. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.
Herkulliset paistetut tankoparsat tarjotaan vaahdotetun, vegaanisen juuston ja mantelilastujen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) vihreää tankoparsaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
Vegaaninen juustovaahto | |
| 200 g | 1 prk (200 g) vegaanisia salaattikuutioita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | kaurafraichea |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Koristeluun | |
| minttua | |
| syötäviä kukkia | |
Valmistus
- 1
Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Paista parsat pannulla öljyssä rapeiksi muutamassa erässä. Mausta suolalla ja chilillä.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) vihreää tankoparsaa 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl chilihiutaleita - 2
Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl mantelilastuja - 3
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Vatkaa vaahdon ainekset keskenään sähkövatkaimella tai käsin.
Määrä Ainesosa 200 g 1 prk (200 g) vegaanisia salaattikuutioita 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl kaurafraichea 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Levitä vaahto laakealle lautaselle. Nosta päälle parsat. Ripottele mantelilastut pinnalle. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.
Määrä Ainesosa minttua syötäviä kukkia
Vinkki: Voit korvata tankoparsan varsiparsakaalilla eli Bimillä.
Vinkki: Mantelit voi korvata myös muilla pähkinöillä, kuten hassel- tai pekaanipähkinöillä. Kuivalla pannulla paahtaminen voimistaa niiden makua.
Ravintosisältö
300
Energiaa kcal
1259
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
300
Energiaa kcal
1259
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl chilihiutaleita, minttua, syötäviä kukkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























