Paistetut tankoparsat

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Herkulliset paistetut tankoparsat tarjotaan vaahdotetun, vegaanisen juuston ja mantelilastujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) vihreää tankoparsaa
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlchilihiutaleita
1/2 dlmantelilastuja

Vegaaninen juustovaahto

200 g1 prk (200 g) vegaanisia salaattikuutioita
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dlkaurafraichea
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Koristeluun

minttua
syötäviä kukkia

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsat ja katkaise pois kuiva tyvi. Kuori tarvittaessa ohuelti. Paista parsat pannulla öljyssä rapeiksi muutamassa erässä. Mausta suolalla ja chilillä.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) vihreää tankoparsaa
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlchilihiutaleita
  2. 2

    Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelilastuja
  3. 3

    Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Vatkaa vaahdon ainekset keskenään sähkövatkaimella tai käsin.

    MääräAinesosa
    200 g1 prk (200 g) vegaanisia salaattikuutioita
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 dlkaurafraichea
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Levitä vaahto laakealle lautaselle. Nosta päälle parsat. Ripottele mantelilastut pinnalle. Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.

    MääräAinesosa
    minttua
    syötäviä kukkia

Vinkki: Voit korvata tankoparsan varsiparsakaalilla eli Bimillä.

Vinkki: Mantelit voi korvata myös muilla pähkinöillä, kuten hassel- tai pekaanipähkinöillä. Kuivalla pannulla paahtaminen voimistaa niiden makua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl chilihiutaleita, minttua, syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä