Meloni-mozzarellasalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hunajameloni, mozzarella ja ilmakuivattu kinkku on kielen mennessään vievä yhdistelmä! Salaatin kaveriksi pyöräytetään makean kirpeä vinegretti.
| 1/2 kpl | hunajamelonia |
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 | ruukku villirucolaa |
| 75 g | (½ pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua) |
| Lime-basilikavinegretti | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| Lisäksi | |
| (ananaskirsikoita) | |
- 1.
Poista melonista kuori ja siemenet. Pilko meloni. Revi mozzarella ja nosta talouspaperin päälle ylimääräisen nesteen imeyttämiseksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi.
- 2.
Asettele meloni, salaatit ja mozzarella tarjoiluvadille. Revi kinkkusiivut muutamaan osaan ja nosta salaatin päälle.
- 3.
Valmista vinegretti. Purista limen mehu (2 rkl) ja hienonna basilika. Sekoita vinegretin ainekset keskenään.
- 4.
Viimeistele salaatti halutessasi ananaskirsikoilla ja tarjoa vinegretin kanssa.
Hunajameloni, mozzarella ja ilmakuivattu kinkku on kielen mennessään vievä yhdistelmä! Salaatin kaveriksi pyöräytetään makean kirpeä vinegretti.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | hunajamelonia |
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 | ruukku villirucolaa |
| 75 g | (½ pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua) |
Lime-basilikavinegretti | |
| 1 kpl | lime |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
Lisäksi | |
| (ananaskirsikoita) | |
Valmistus
- 1
Poista melonista kuori ja siemenet. Pilko meloni. Revi mozzarella ja nosta talouspaperin päälle ylimääräisen nesteen imeyttämiseksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl hunajamelonia 125 g (1 ps) mozzarellajuustoa 100 g (1 ps) jääsalaattia 1 ruukku villirucolaa - 2
Asettele meloni, salaatit ja mozzarella tarjoiluvadille. Revi kinkkusiivut muutamaan osaan ja nosta salaatin päälle.
Määrä Ainesosa 75 g (½ pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua) - 3
Valmista vinegretti. Purista limen mehu (2 rkl) ja hienonna basilika. Sekoita vinegretin ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1/2 ruukkua basilikaa 3/4 dl oliiviöljyä 1 rkl hunajaa - 4
Viimeistele salaatti halutessasi ananaskirsikoilla ja tarjoa vinegretin kanssa.
Määrä Ainesosa (ananaskirsikoita)
Vinkki: Voit halutessasi jättää ilmakuivatun kinkun pois.
Ravintosisältö
195
Energiaa kcal
816
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
195
Energiaa kcal
816
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku villirucolaa, ruukkua basilikaa, (ananaskirsikoita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























