Meloni-mozzarellasalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Hunajameloni, mozzarella ja ilmakuivattu kinkku on kielen mennessään vievä yhdistelmä! Salaatin kaveriksi pyöräytetään makean kirpeä vinegretti.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplhunajamelonia
125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
100 g(1 ps) jääsalaattia
1 ruukku villirucolaa
75 g(½ pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua)

Lime-basilikavinegretti

1 kpllime
1/2 ruukkua basilikaa
3/4 dloliiviöljyä
1 rklhunajaa

Lisäksi

(ananaskirsikoita)

Valmistus

  1. 1

    Poista melonista kuori ja siemenet. Pilko meloni. Revi mozzarella ja nosta talouspaperin päälle ylimääräisen nesteen imeyttämiseksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplhunajamelonia
    125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1 ruukku villirucolaa
  2. 2

    Asettele meloni, salaatit ja mozzarella tarjoiluvadille. Revi kinkkusiivut muutamaan osaan ja nosta salaatin päälle.

    MääräAinesosa
    75 g(½ pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua)
  3. 3

    Valmista vinegretti. Purista limen mehu (2 rkl) ja hienonna basilika. Sekoita vinegretin ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1/2 ruukkua basilikaa
    3/4 dloliiviöljyä
    1 rklhunajaa
  4. 4

    Viimeistele salaatti halutessasi ananaskirsikoilla ja tarjoa vinegretin kanssa.

    MääräAinesosa
    (ananaskirsikoita)

Vinkki: Voit halutessasi jättää ilmakuivatun kinkun pois.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku villirucolaa, ruukkua basilikaa, (ananaskirsikoita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä